HU EN
FőoldalMúzeumpedagógiaMedgyessy-emlékkiállítás

Medgyessy-emlékkiállítás

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
Múzeumpedagógus és elérhetősége:
Aranyi Fruzsina múzeumpedagógus
e-mail: aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu, tel.:+36 (20) 259-5390

A múzeumpedagógiai foglalkozások időtartama 45–60 perc.

Iskolásoknak 400 Ft/fő/foglalkozás, óvodásoknak 300 Ft/fő/foglalkozás

 

A foglalkozások időpontja
hétfő: zárva
kedd–péntek: 10.00–16.00
(Utolsó foglalkozás kezdési időpontja: 15.00)

Létszám: 1 osztály (max. 35 fő)
Foglalkozások díja: 400 Ft/fő (kísérő pedagógusoknak díjtalan)

A foglalkozásokra bejelentkezni 1 héttel korábban szükséges!

A csoport késése esetén kérjük, mihamarabb jelezze számunkra a megadott elérhetőségeink egyikén! A programok megtartását maximum 20 perc késéssel tudjuk garantálni. A 20 percet meghaladó időtartam esetén naptárunk telítettségétől függően vállaljuk a programot. Lehetőség van új időpont foglalására.

Lehetőségekhez mérten tudunk igazodni a programok során az egyéni igényekhez.

Maszat és kobak – foglalkozás nagycsoportos óvodásoknak

A foglalkozás során megismerkedünk Remek Elekkel, a kicsit csélcsap, kicsit szeleburdi szobrászművésszel, aki egyszer az eszközeit hagyja el, másszor elfelejt pár részletet kidolgozni a domborművén. És bár lehet, hogy kicsit kelekótya, de igen jószívű is, hiszen a segítségért cserébe ő megtanítja nekünk, hogyan készítsünk agyagszobrot.
A foglalkozás a gyermekek természetes érdeklődésére, mint életkori sajátosságra építve, olyan változatos tevékenységeket biztosít, melyek révén további tapasztalatokat szerezhetnek. Célunk a gyermekek spontán szerzett ismereteinek rendszerezése, bővítése, és a kognitív képességek fejlesztésén túl a részt vevő gyermekek kreativitása és finommotorikus képességeinek fejlesztése is. 

 

A cirkusz – foglalkozás nagycsoportos óvodásoknak

A kis Medgyessy Ferenc már alig várta, hogy megérkezzen a cirkusz Debrecenbe. De az előadás előtti napon az állatok valahogy kiszabadultak, és most éhesen és félve bolyonganak az utcákon. Találjuk meg együtt őket a kiállítás segítségével!
Medgyessy Ferencre nagy hatással volt a cirkusz. Ez rajzain is megmutatkozik. A foglalkozás a művész állatokat ábrázoló rajzain és szobrain keresztül igyekszik megismertetni a gyerekekkel az alkotás folyamatát, miközben fejleszti kreativitásukat, finommotorikus képességeiket.

 

A hangosan hortyogó sárkány – foglalkozás nagycsoportos óvodásoknak és 1-4. osztályosoknak

Egyik napról a másikra egy hatalmas sárkány vert tanyát a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás kapujában, és esze ágában sincs onnan elmoccanni. Híres utazók tucatjai érkeztek a meseudvarba, hogy legyőzzék a sárkányt és szabaddá tegyék a bejáratot, de egyikük se járt sikerrel. Most, hogy mind elbukott, a legkisebbek segítségét kérjük, hogy újra bejárható legyen a kiállítás.
A foglalkozás a kreativitás és a finommotorikus képességek mellett az anyanyelvi kommunikáció és a kulturális kompetencia területeket fejleszti.

 

Megmozdult szobrok – foglalkozás 5–12. osztályosoknak

Medgyessy Ferenc hagyta, hogy modelljei maguktól álljanak be egy-egy mozdulatba. Az állásba való megmerevedés unalmassá teszi a testet, ezért ő azt a folyamatot figyelte, ahogyan a mozgások sorozata elvezetett a kívánt mozdulatig, majd annak feloldásáig. Így őrizte meg Medgyessy a mozgást a mozdulatlanságban.
A foglalkozás során megnézzük, hogyan kelti a mozgás hatását Medgyessy Ferenc a mozdulatlan anyagban, és megismerkedünk a relief, a patina és a posztamens fogalmával. A foglalkozás az anyanyelvi kommunikáció és a kulturális kompetencia területeket fejleszti.

 

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Aranyi Fruzsina múzeumpedagógus
e-mail: aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu, tel.:+36 (20) 259-5390

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2021
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu