HU EN
FőoldalMúzeumpedagógiaMedgyessy-emlékkiállítás

Medgyessy-emlékkiállítás

Kedves Óvodapedagógusok, Pedagógusok, Múzeumbarátok!

 

A múzeumok jelentős szerepet tölthetnek be a gyermekek tudásának rendszerezésében, a meglévő tudás mozgósításában és új ismeretekkel való kiegészítésében. A Déri Múzeum két tagintézménye, a Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás múzeumpedagógusaként arra törekszem, hogy változatos módszertani eszközök alkalmazásával tartalmas, fejlesztő kikapcsolódási lehetőséget nyújtsak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hiszek abban, hogy kortól függetlenül mindenkiben ott lapul a Homo Ludens, a játékos ember. Foglalkozásaim alapja a játék, mert az így szerzett tudás élményhez kötődik, ezért tartósan megmarad. 

Bízom benne, hogy egy-egy program, vagy foglalkozás alkalmával személyesen is megismerkedhetünk. 


Üdvözlettel:

Aranyi Fruzsina
múzeumpedagógus és oktatáskutató

 

 

Bejelentkezési tudnivalók: 

 

A foglalkozásokra Aranyi Fruzsina múzeumpedagógusnál lehet bejelentkezni az aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu e-mail címen vagy a +36 (20) 259-5390-es telefonszámon. 
A múzeumpedagógiai foglalkozások időtartama 45–60 perc. 
A foglalkozások időpontja kedd–péntek: 10.00–16.00 Az utolsó foglalkozás kezdési időpontja: 15.00. 
Foglalkozások helyszíne: a Debreceni Irodalom Háza és a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás 4026 Debrecen, Péterfia u. 28. (A Debrecen Pláza mellett). Megközelíthetőség: 1-es és 2-es villamos Kálvin tér megállóhely. 
A foglalkozások ára iskolásoknak 800 Ft/fő, óvodásoknak 600 Ft/fő. 
Kérjük, hogy a foglalkozásokra a kívánt időpont előtt minimum 1 héttel korábban jelentkezzenek be. Számlaigényüket a bejelentkezés során előre jelezzék! Kérjük, hogy késés esetén értesítsenek. 
Az egyéni igényekhez lehetőségeinkhez mérten tudunk igazodni a programok során.

 

Maszat és kobak – foglalkozás nagycsoportos óvodásoknak

A foglalkozás során megismerkedünk Remek Elekkel, a kicsit csélcsap, kicsit szeleburdi szobrászművésszel, aki egyszer az eszközeit hagyja el, másszor elfelejt pár részletet kidolgozni a domborművén. És bár lehet, hogy kicsit kelekótya, de igen jószívű is, hiszen a segítségért cserébe ő megtanítja nekünk, hogyan készítsünk agyagszobrot. A foglalkozás a gyermekek természetes érdeklődésére, mint életkori sajátosságra építve, olyan változatos tevékenységeket biztosít, melyek révén további tapasztalatokat szerezhetnek. Célunk a gyermekek spontán szerzett ismereteinek rendszerezése, bővítése, és a kognitív képességek fejlesztésén túl a részt vevő gyermekek kreativitása és finommotorikus képességeinek fejlesztése is. 

 

 

 

A cirkusz – foglalkozás nagycsoportos óvodásoknak

A kis Medgyessy Ferenc már alig várta, hogy megérkezzen a cirkusz Debrecenbe. De az előadás előtti napon az állatok valahogy kiszabadultak, és most éhesen és félve bolyonganak az utcákon. Találjuk meg együtt őket a kiállítás segítségével! Medgyessy Ferencre nagy hatással volt a cirkusz. Ez rajzain is megmutatkozik. A foglalkozás a művész állatokat ábrázoló rajzain és szobrain keresztül igyekszik megismertetni a gyerekekkel az alkotás folyamatát, miközben fejleszti kreativitásukat, finommotorikus képességeiket.

 

 

 

 

 

Megmozdult szobrok – foglalkozás 5–12. osztályosoknak

Medgyessy Ferenc hagyta, hogy modelljei maguktól álljanak be egy-egy mozdulatba. Az állásba való megmerevedés unalmassá teszi a testet, ezért ő azt a folyamatot figyelte, ahogyan a mozgások sorozata elvezetett a kívánt mozdulatig, majd annak feloldásáig. Így őrizte meg Medgyessy a mozgást a mozdulatlanságban. A foglalkozás során megnézzük, hogyan kelti a mozgás hatását Medgyessy Ferenc a mozdulatlan anyagban, és megismerkedünk a relief, a patina és a posztamens fogalmával. A foglalkozás az anyanyelvi kommunikáció és a kulturális kompetencia területeket fejleszti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu