HU EN
FőoldalLátogatóknakKözlemény

Közlemény

Tisztelt Látogatók!

 

A múzeum valamennyi rendezvénye regisztrációhoz kötött. Az érkezők ülőhelyükön számozott szelvényt találnak majd, amelyre kérjük, jegyezzék fel telefonszámukat, s távozáskor hagyják székükön a kitöltött szelvényt. Látogatóink telefonos elérhetőségét – az adatvédelmi szabályok legteljesebb betartása mellett – kizárólag arra használjuk fel, hogy egy esetleges fertőzéskor biztosított legyen a kontaktkövetés. (2020.09.16.)

 •  
 • A Múzeum bejáratánál az épületbe belépő személyek testhőmérsékletét megmérjük infravörös érintés nélküli lázmérővel. Ha az Ön testhőmérséklete eléri a 37,6 ˚C-ot, nem engedhetjük be az épületbe.
 • Látogatás során kötelező a maszk vagy az orrot és szájat eltakaró sál/kendő viselése!
 • Kérjük, látogatás előtt használja a kézfertőtlenítőt!
 • Készpénz helyett javasoljuk a bankkártyás fizetési mód választását.
 • Kérjük, hogy a műtárgyakat, vitrineket ne érintsék meg!
 • Kérdéseikkel forduljanak bizalommal teremőr kollégáinkhoz.
 • Zárt térben rendezett, ültetett előadásaink során elkérjük a látogatóink telefonos elérhetőségét az adatvédelmi szabályok betartása mellett, egy esetleges későbbi kontaktuskutatás elősegítése érdekében.
 • Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy a Munkácsy Terembe történő bejutásra – megelőzendő a zsúfoltságot - esetleg várakozniuk kell.
 • Fokozottan fertőtlenítjük a mosdókat, a múzeum közösségi tereit, kiállítási egységeit.
 • A múzeumot kizárólag tünetmentes látogatóink járhatják végig.
 • Múzeumpedagógia: a gyerekek kiemelt biztonsága érdekében egyszerre csak egy osztály vehet részt kulturális programokon, ebben az esetben is kötelező a maszkviselés és a testhőmérséklet mérése. Arról, hogy a kulturális intézmények szervezte múzeumpedagógiai foglalkozásokra elmehetnek-e iskolai közösségek, az intézményvezetők döntenek.​

 

Köszönjük együttműködésüket az Önök és Kollégáink egészségének megőrzése érdekében!​

A Munkácsy Teremben a fényjáték határozatlan ideig nem látható!

 

 

LÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT

 

Tisztelt Látogató!
A múzeum látogatásához és szolgáltatásainak igénybe vételéhez – a múzeumi boltot kivéve – belépőjegyre van szükség.

Kérjük, a műtárgyakat ne közelítse meg 20 cm-nél jobban, illetve ne érintse meg. Kivételt képeznek e szabály alól a műtárgymásolatok, amelyeknél tábla is jelzi, hogy kézbe vehetik látogatóink.

 

RUHATÁR: Használata biztonsági okokból kötelező és ingyenes. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját és háti táskáját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű oldal- vagy kézitáskáját. A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műalkotások állapotát veszélyezteti! (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes műanyag palackban.)

 

FÉNYKÉP, VIDEÓ:  Fénykép- és videofelvétel a múzeum kiállításaiban – a Képtár és a Munkácsy Terem kivételével – készíthető. A kiállítóterekben vakut, illetve fényképállványt használni azonban tilos. A fényképek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók!

 

MOBILTELEFON: Kérjük, legyen tekintettel másokra: a kiállítóterekben halkítsa le, és ne használja mobiltelefonját!

 

KISGYERMEK: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen. Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag a testre elől rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldás (pl. háti hordozó, nyakba emelés, babakocsi) nem megengedett!

 

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag múzeumunk képzett szakemberei tarthatnak tárlatvezetést!

 

ZÁRÁS: A kiállítási tereket a múzeum épületének zárása előtt 10 perccel kérjük, szíveskedjen elhagyni, hogy elegendő idő maradjon a ruhatárban elhelyezett értékek átvételére.

 

DOHÁNYZÁS: A dohányzás a múzeum egész területén tilos!

 

AKADÁLYMENTESÍTÉS: A Déri Múzeum épületébe kerekesszékkel érkező mozgáskorlátozott látogatóink az épület keleti oldalajtaján jöhetnek be, szándékukat az ott elhelyezett kaputelefonon jelezhetik. Közlekedésüket az épületen belül a vagyonőri szolgálat, valamint a földszinten jobbra levezető lépcsősor mellett, a mozgáskorlátozott mosdóval szemben található lift is segíti. A lifttel a mélyföldszinti ruhatár, illetve az első és második emeleti kiállítóterek közelíthetők meg. Látássérült vendégeink vakvezető kutyával is bejárhatják kiállításainkat. Kérjük, az eligazodásban vegyék igénybe munkatársaink segítségét! 

 

KEDVEZMÉNYEK: A rendezvényekre megváltott belépőjegyekre nem vonatkoznak azok a kedvezmények, amelyek a törvényben előírtak szerint a kiállítási jegyárak vásárlásakor érvényesíthetők. Kérjük, hogy kedvezményre jogosító igazolványát tartsa magánál ellenőrzés esetére!

 

BIZTONSÁG: A Déri Múzeum területén a kiállítóterekben –  vagyonvédelmi okok miatt – megfigyelő kamerarendszer működik.

 

KÖSZÖNJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2021
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu