HU EN
FőoldalRólunkMúzeumi Katalógus

Múzeumi Katalógus

Válogatás a Déri Múzeum gyűjteményéből – Online múzeumi katalógus

 

Múzeumunkban őrzött műtárgyainknak, hazánk kiemelkedő kulturális javainak csupán elenyésző százaléka tekinthető meg állandó, vagy időszaki kiállításokon. A tárgyak széles körben való megismertetését segíttették, és segítik továbbra is a tematikus, nyomtatott katalógusok. Ezek gyártása azonban költséges, tartalmuk véges és végleges, terjesztésük sem mindig gördülékeny. Ezért a legtöbb muzeális intézmény arra törekszik, hogy az internet segítségével ismertesse meg az érdeklődőkkel féltve őrzött kincseit.

 

A Déri Múzeum az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a digitalizálásra, mely folyamatnak újabb lökést adott a járványhelyzet. Bár a látogatók előtt hónapokig zárva voltunk, az intézmény munkatársai folyamatosan dolgoztak azon, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a műtárgyakat. Ennek eredményeként újult meg honlapunk, és a Monguz Kft. jóvoltából indult el webes katalógusunk.

 

http://opac3.deri-muzeum.monguz.hu/online-collection/-/results/init

 

A katalógus – mely a linkre, vagy a képre kattintva érhető el – a Válogatás a Déri Múzeum gyűjteményéből címet kapta, hiszen egyelőre nem teljes, de folyamatosan a növekvő rekordszámra törekszik. Bízunk benne hamarosan minden gyűjteményből, több ezer műtárgy közül szemezhetnek az érdeklődők.

 

Különösen bízunk abban, hogy a tartalmainkat az oktatásban széles körben tudják majd használni.

 

A katalógusban fellelhető adatok a leltári szám alapján, vagy a saját URL felhasználásával hivatkozandó. A képek a Déri Múzeum tulajdonát képezik, nem oktatási célú felhasználásuk engedélyköteles

 

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu