HU EN
Főoldal Kiállítások Előző kiállítások „Egy az Úr, egy a hit”

„Egy az Úr, egy a hit”

A Kistemplom és a Szent Anna-templom: a katolikus–református együttélés első századában, 1693–1781

A Kistemplom és a Szent Anna-templom: a katolikus–református együttélés első századában, 1693–1781 a Tiszántúli Református Egyházkerület Közgyűjteményei, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Könyv- és Levéltára és a Déri Múzeum közös kiállítása

 

A Cívisek világa állandó helytörténeti kiállításhoz kapcsolódó időszaki kamaratárlat a református Kistemplomra és a Szent Anna-templomra összpontosít: arra a két istenházára, amelyeket párhuzamosan építettek fel mindössze két sarokra egymástól, és amelyek ma a sok pusztítást elszenvedett város legöregebb templomai.

A kiállítás két részből áll: a Megmaradás városa kiállítási egységben találhatók a két templom 18. századból származó impozáns liturgikus tárgyai, míg a Kávézóban egy látványos idővonal segítségével megismerhetjük építéstörténetüket, művészettörténeti értékeiket sok más érdekességgel együtt.

A Cívisek világa terében látható tárgyak a Kistemplom, a Tiszántúli Református Egyházkerület, valamint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye gyűjteményéből és a Szent Anna Főplébánia Őseink hite kiállításából valók.

 

Látogatható: 2023. november 24. – 2024. február 4.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu