HU EN
FőoldalHírekEgy éves a Helyi Érték

Egy éves a Helyi Érték

A tavalyi évben, május 17-én indult útjára a Déri Múzeum várostörténeti fóruma a Cívisek világa néven megújult állandó helytörténeti kiállításhoz kötődően.

Az évforduló jó apropó a számvetésre, s új célok kitűzésére is.

 

Ezek egyike, hogy a későbbiekben szeretnénk több tematikus virtuális adatbázist, kiállítást létrehozni a Helyi Érték felületén. Olvasói visszajelzéseket is kaptunk e tárgyban, illetve a helytörténeti eseményekről való beszélgetések során is többször szóba kerültek olyan kis üzletek, műhelyek és tulajdonosaik, amelyek és akik meghatározók voltak Debrecenben, a 20. század második felének közösségi életében. Cserép Sándor optikusról olvashattak már fórumunkon, de szívesen számolnánk be másokról is. Ezért kérjük, osszák meg velünk tárgyi emlékeiket, történeteiket és fotóikat! A hozzánk érkezett relikviákat a fotózás és archiválás után természetesen visszaadjuk tulajdonosaiknak, de a témához kapcsolódó felajánlást is örömmel fogad a múzeum.

 

https://helyiertek.derimuzeum.hu/?p=3068

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2024. május 28.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu