HU EN
FőoldalHírekA kagán lovasa

A kagán lovasa

avagy egy avar páncélos lovas életre keltése

A Magyar Nemzeti Múzeum mint kultúrstratégiai intézmény a Petőfi Kulturális Program égisze alatt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Déri Múzeum és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével színvonalas kulturális programokat valósít meg.

 

E programok egyike volt A kagán lovasa című előadás is, amelyet Hága Tamara, a Déri Múzeum régésze tartott a Derecskei Művelődési Központban. Az érdeklődők hallhattak arról, hogy 2017 tavaszán az M35-ös autópályánál zajló feltáráskor olyan különleges kora avar kori síregyüttes került elő Derecske határában, melynek tudományos jelentősége túlmutat a Kárpát-medence régészetén.

 

https://www.facebook.com/derecske.muvkozpont/posts/pfbid0ynYynu9kunfQC8Qdx72f1yzGx5TJBpq1bv5FYR58y1RsmTKjVuADedxZAQGYbMktl

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2024. március 12.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu