HU EN
FőoldalHírekKokad után Derecskén a Déri Múzeum kincsei

Kokad után Derecskén a Déri Múzeum kincsei

A Magyar Nemzeti Múzeum mint kultúrstratégiai intézmény a Petőfi Kulturális Program égisze alatt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Déri Múzeum és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével színvonalas kulturális programokat valósít meg. A Déri Múzeum elsőként egy vándorkiállítással járult hozzá az eseménysorozathoz. A múzeumé az ország egyik legnagyobb régészeti gyűjteménye, mely több mint öt millió tárgyból áll. A minitárlat két héten át mutatta be a feltárt leletek v

A Magyar Nemzeti Múzeum mint kultúrstratégiai intézmény a Petőfi Kulturális Program égisze alatt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Déri Múzeum és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével színvonalas kulturális programokat valósít meg.
 

A Déri Múzeum elsőként egy vándorkiállítással járult hozzá az eseménysorozathoz. A múzeumé az ország egyik legnagyobb régészeti gyűjteménye, mely több mint öt millió tárgyból áll. A minitárlat két héten át mutatta be a feltárt leletek válogatott értékeit az érdeklődőknek Kokadon. A földünk mélyének kincseiről mesélő vándorkiállítás következő állomása Derecske. A helyi Művelődési Házban látogatható tárlat március 12-től Monostorpályiban várja majd az érdeklődőket.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2024. február 27.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu