HU EN
FőoldalHírekOlvass többet!

Olvass többet!

A Déri Múzeum és az Ady Endre Gimnázium is csatlakozott Debrecen városának Kedv!Remények!Lillák! című programsorozatához, amellyel Csokonai Vitáz Mihály születésének 250. évfordulóját ünnepli.

Az Ady Gimnázium "Olvass többet! határtalanul magyarul"  irodalmi vetélkedőjének  hagyományos felolvasó-találkozóját -amelyen a diákok egymásnak ajánlják a versenyben szereplő műveket - a Debreceni Irodalom Házában tartották meg.

Ezúttal Dickens: Karácsonyi ének, Lois Lowry Az emlékek őre, Petőfi Sándor: János vitéz és/vagy Guillaume Musso: Most! című könyveiből választhattak a résztvevők.

Az eseményre ellátogatott a város kulturális alpolgármestere is,  dr. Puskás István a János vitézből olvasta fel legkedvesebb sorait.

Az adys, péchys, illetve a Fazekas Gimnáziumból, a Kreatív Technikumból és a Vénkerti Általános Iskolából érkező közel hatvan diák tárlatvezetésen is részt vehetett. Lakner Lajos irodalomtörténész a közelmúltban megnyílt valós-csalós Csokonai 180 című kiállítást ismertette meg a fiatalokkal.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2023. november 10.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu