HU EN
FőoldalHírekBORBÉLY SZILÁRD 60

BORBÉLY SZILÁRD 60

Marginalitás, kisebbségiség, alakulástörténet Borbély Szilárd életművében. Ezzel a címmel tartottak október 24-én és 25-én nemzetközi tudományos konferenciát Pozsonyban a helyi Comenius Egyetem, a Szenczi Molnár Albert Társulás, a Liszt Intézet, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és Debrecen városa önkormányzatának szervezésében.

A rangos találkozó középpontjában Borbély Szilárd életműve állt. Ennek szellemében mutatta be a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettese, dr. Lakner Lajos Borbély Szilárd posztumusz, „Nyugszol a’ nyárfáknak lengő hívesében” című könyvét. A kötetben olyan szövegek kaptak helyet, melyek egy Csokonairól szóló monográfia előkészületeinek tekinthetők. A könyv a Debreceni Egyetemi Kiadó és Déri Múzeum közös gondozásában jelent meg Szilágyi Márton előszavával és Debreczeni Attila utószavával. A kötet a Déri Múzeumban már elérhető.

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2023. október 27.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu