HU EN
FőoldalHírekMűvészet és bor harmóniája

Művészet és bor harmóniája

Jó hangulatban zajlott az első Kultúrkorty, a Déri Múzeum és a MODEM közös rendezvénye.

A második talán még zamatosabb lesz, ekkor a Déri Múzeum Cívisek világa című kiállításában Váradi Katalin történész tart tárlatvezetést, majd keserű Károly Keserü: Körbe-körbe című kiállítását tekinthetik meg a vendégek a MODEM-ben Nagy T. Katalin művészettörténész, kurátor kíséretében. A páratlan élményt ezúttal is borkóstoló zárja.

 

A második rendezvényt Szilágyi László tulajdonos-borász (Gizella Pincészet) gondolataival ajánljuk!

“Nagyon találó a Debrecentől Debrecenig elnevezés, hiszen Debrecenben születtem, iskoláimat is itt végeztem. Nagyszüleim és szüleim egy kis pincét alapítottak Tokajban. A borászat irányába való elköteleződésem így már húsz éve töretlenül tart. Megtaláltam a szőlőtermesztésben, borkészítésben és a vállalkozás irányításában azt a motivációt, amely napról napra arra ösztönöz, hogy a legjobbat adjam. Most a gyermekeink tanulmányait egyengetjük a városban, és boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Engedjék meg, hogy a múzeumi látogatásukat cívis szívvel, hegyaljai tapasztalatokkal, a Gizella Pince meghatározó boraival színesítsem.”

 

A belépőjegy online megvásárolható a modemart.jegy.hu oldalon és személyesen a MODEM jegypénztárában.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2023. július 13.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu