HU EN
FőoldalHírekMinitárlat nyílt

Minitárlat nyílt

2022. április 22-én nyílt meg a Csokonai Irodalmi Labor kiállítótermében (Kossuth u. 1.) az Országgyűlési Múzeum Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítása a Déri Múzeummal közös rendezésben. A múzeum kávézójában látható minitárlat egyszerre kedvcsináló és egészíti ki azt.

A múzeum kávézójában látható minitárlat egyszerre kedvcsináló és egészíti ki azt. A kiállított dokumentumok és plakettek között több az egykori politikus és családja debreceni kötődéséről mesél. Figyelemre méltó például Tisza István Könyves Tóth Kálmánnak írt levele a debreceni felsőbb leányiskola ügyében vagy szülei meghívója Kacskovics Iván részére. Kevesen tudják, hogy a gróf nemcsak a diákéveit töltötte a városban, hanem itt teljesítette az önkéntes katonai szolgálatát is, melyről Löfkovits Artúr szavai emlékeznek meg.

 

A tárlat ingyenesen látogatható.

 

Látványtervező: Orbázi Zoltán

Kurátor: Váradi Katalin

 

 

 

Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából

 

A Déri Múzeum állandó irodalmi kiállítása nem Debrecen irodalomtörténetét mutatja be, hanem néhány, jellegzetes és máig ható csomópontot emel ki. Egyrészt azért mert ötszáz év történetét nem tudjuk tárgyak segítségével bemutatni – a kéziratokról, dokumentumokról és ábrázolásokról készült másolatok nem adnának többet egy könyvnél –, másrészt az ilyen hosszú időszak alatt fölhalmozódó információkat, adatokat a közönség nem tudná befogadni. Tovább

2022. július 26.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu