HU EN
FőoldalHírekTar Sándorra emlékezünk

Tar Sándorra emlékezünk

Tar Sándorra emlékezünk
Idén lenne 80 éves Tar Sándor, Debrecen és a magyar irodalom egyik legjelentősebb novellaírója.

A Debreceni Irodalom Háza (Déri Múzeum tagintézménye) ebből az alkalomból újra élővé teszi a tarsandor.hu honlapot, amelyen a régi tartalmak mellett újakat is találhatnak az olvasók, ill. folyamatosan bővítjük az oldal kínálatát. A honlap az íróról szóló április 12-i online megemlékezés után lesz elérhető.

 

A Debreceni Költészeti Fesztivál keretében a honlap látogatói április 12. és 18. között meghallgathatják a Tájékoztatóból készült hangjáték első részét, melyet a múzeum munkatársa, Lakner Lajos készített Markovits Ferenc rendező segítségével 2019-ben.

 

A Debreceni Irodalom Háza munkatársai kiadásra készítik elő Tar Sándor levelezését, valamint, hogy a diákok is megismerhessék munkásságát, múzeumpedagógiai foglalkozás is készül művei alapján.

Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából

 

A Déri Múzeum állandó irodalmi kiállítása nem Debrecen irodalomtörténetét mutatja be, hanem néhány, jellegzetes és máig ható csomópontot emel ki. Egyrészt azért mert ötszáz év történetét nem tudjuk tárgyak segítségével bemutatni – a kéziratokról, dokumentumokról és ábrázolásokról készült másolatok nem adnának többet egy könyvnél –, másrészt az ilyen hosszú időszak alatt fölhalmozódó információkat, adatokat a közönség nem tudná befogadni. Tovább

2021. április 7.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu