HU EN
FőoldalHírekA Déri Múzeum kincsei Monostorpályiban

A Déri Múzeum kincsei Monostorpályiban

A Magyar Nemzeti Múzeum mint kultúrstratégiai intézmény a Petőfi Kulturális Program égisze alatt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Déri Múzeum és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével színvonalas kulturális programokat rendez.

A Déri Múzeum elsőként egy vándorkiállítással járult hozzá az eseménysorozathoz. A múzeumé az ország egyik legnagyobb régészeti gyűjteménye, mely több mint öt millió tárgyból áll. A minitárlat legutóbb két héten át mutatta be a feltárt leletek válogatott értékeit az érdeklődőknek Derecskén. A földünk mélyének kincseiről mesélő vándorkiállítás következő állomása Monostorpályi, ahol a tárlat a helyi Művelődési Házban várja az érdeklődőket.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02Wn3bixjMLetn5gsJtBWQYTzfdaBNwCyD2CHdwT5bqymVEy4BJAtrrjts4JdwHgupl&id=100087572534955

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2024. március 19.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu