HU EN
FőoldalHírekNéphagyomány modern köntösben

Néphagyomány modern köntösben

Félszáz pályamű érkezett az ország minden tájáról, s a határon túlról is a Déri Múzeum első alkalommal meghirdetett amatőr ékszerkészítő pályázatára. Az ünnepélyes díjátadón a zsűri szakmai értékelése mellett az alkotók megismerkedhettek egymás munkájával, tapasztalatot cserélhettek, valamint a látottak és elhangzottak alapján bővíthették technikai tudásukat is.

A pályázat fődíját - a Pámen Kft. 80 ezer forintos vásárlási utalványát - Sztarosztáné Salamon Dóra vehette át.  A második helyezettnek járó - a Hegyikristály Ásványbolt felajánlásának köszönhető 40 ezer forintos vásárlási utalványt - Béres Julianna nyerte el. Harmadik helyezettként a Kis Elefánt Kreatívbolt és a Cívis Art Művészellátó Hobbiszaküzlet 30 ezer forintos vásárlási utalványát Bocskor Fanni kapta.

Különdíjat kapott Keszler Ágnes, aki az Il Design Kreatív Hobby Labor 10 ezer forintos vásárlási utalványát, valamint Udvarhelyi Piros, aki a Déri Múzeum ugyancsak 10 ezer forint értékű ajándékát vehette át. Ugyancsak különdíjat kapott a pályázat két legfiatalabb alkotója, Hegedűs Dorottya és Lövei-Veress Sára.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2023. november 13.

Kövess minket:

YouTube Instagram Twitter
Feliratkozás hírlvélre
Déri Múzeum - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
4026 Debrecen, Déri tér 1.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!ired">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!ired
készítette: WebDeb.hu