Regisztráció
HU EN
FőoldalHírekEgyéves a Helyi Érték

Egyéves a Helyi Érték

A tavalyi évben, május 17-én indult útjára a Déri Múzeum várostörténeti fóruma a Cívisek világa néven megújult állandó helytörténeti kiállításhoz kötődően.

Az évforduló jó apropó a számvetésre, s új célok kitűzésére is.

 

Ezek egyike, hogy a későbbiekben szeretnénk több tematikus virtuális adatbázist, kiállítást létrehozni a Helyi Érték felületén. Olvasói visszajelzéseket is kaptunk e tárgyban, illetve a helytörténeti eseményekről való beszélgetések során is többször szóba kerültek olyan kis üzletek, műhelyek és tulajdonosaik, amelyek és akik meghatározók voltak Debrecenben, a 20. század második felének közösségi életében. Cserép Sándor optikusról olvashattak már fórumunkon, de szívesen számolnánk be másokról is. Ezért kérjük, osszák meg velünk tárgyi emlékeiket, történeteiket és fotóikat! A hozzánk érkezett relikviákat a fotózás és archiválás után természetesen visszaadjuk tulajdonosaiknak, de a témához kapcsolódó felajánlást is örömmel fogad a múzeum.

 

https://helyiertek.derimuzeum.hu/?p=3068

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2024. május 28.

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu