Regisztráció
HU EN
FőoldalHírekEgy az Úr, egy a hit

Egy az Úr, egy a hit

Egy az Úr, egy a hit címmel kiállításmegnyitóra, majd kerekasztal-beszélgetésre várta látogatóit a múzeum.

Előadás és kamarakiállítás sorozat indult a Cívisek világa állandó helytörténeti kiállításhoz kapcsolódóan - a Magyar Géniusz Program támogatásával - ősszel a Déri Múzeumban.

Ennek keretében, s a kölcsönös megértés és elfogadás jegyében

 

Egy az Úr, egy a hit címmel kiállításmegnyitóra, majd kerekasztal-beszélgetésre várta látogatóit a múzeum.

 

A kiállítás megnyitóját dr. Krakomperger Zoltán, a Szent Anna Templom plébánosa és Zsoldos Tibor, a Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztora tartotta. A Cívisek világa terében látható tárgyak, valamint a kávézóban helyet kapó fotók és dokumentumok a Debreceni Református Egyházmegye és a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegye gyűjteményes anyagából származnak. A kiállítás kurátori tárlatvezetéseit dr. P. Szalay Emőke főmuzeológus, a néprajz tudományok habilitált kandidátusa, Somogyi Péter, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Könyv- és Levéltár igazgatója, valamint Veress Dániel a Debreceni Református Kollégium Múzeumának munkatársa tartották.

 

Ezt követően a Díszteremben Egy az Úr, egy a hit címmel kerekasztal beszélgetés kezdődött dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint Palánki Ferenc, Debrecen- Nyíregyházi megyéspüspöke részvételével. A vendégeket dr. Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke és Lakner Lajos, a múzeum tudományos igazgatóhelyettese köszöntötte.

 

Az est moderátora Vojtkó Ferenc a Debrecen Televízió szerkesztő- riportere volt.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2023. november 28.

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu