Regisztráció
HU EN
FőoldalHírekA Város napján ingyenesen

A Város napján ingyenesen

Sajtótájékoztatón jelentette be Puskás István alpolgármester a Déri Múzeumban, hogy újranyitnak Debrecen kulturális intézményei.

Az energiamegtakarítási intézkedések miatt tavaly novemberben életbe lépett változások határideje április 15-e volt, ám a közgyűlés úgy döntött, ezeket már április 11-vel, Debrecen város napján feloldja.

 

A Déri Múzeum és a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás így 2023. április 11-től ismét a megszokott nyitvatartási rendben működik, keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óráig.

 

A Város napjának tiszteletére április 11-én valamennyi múzeumi egység díjtalanul látogatható. Az érdeklődőket emellett egy érdekes program is várja, aznap 14 órától a Cívisek világa címmel készülő megújuló állandó kiállítás jellegzetes tárgyaival ismerkedhet a közönség. 

 

A Kossuth utca 1. szám alatt található Tisza-kiállítás határozatlan ideig még a rendhagyó nyitvatartási rendet követi: keddtől péntekig 9-16 óráig.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2023. április 4.

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu