Regisztráció
HU EN
FőoldalHírekPillantás a kulisszák mögé

Pillantás a kulisszák mögé

A Déri Múzeum Cívisek világa címmel készülő új, állandó helytörténeti kiállítóterét járhatták be a mai napon a vendégek.

A résztvevőket Angi János, a Déri Múzeum igazgatója köszöntötte, majd Lakner Lajos tudományos igazgatóhelyettes, a kiállítás szakmai vezetője és D. Szabó László régész mutatta be a nagyszabású tárlat izgalmas elemeit, látványtervét. 

 

Az átalakításra a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjában nyert támogatást a legnagyobb vidéki múzeum. Az összesen százmillió forintból új életre kelő kiállítás kulisszái mögé most pillanthattak be elsőként a meghívottak. 

 

A következő alkalommal, Debrecen városának napján, április 11-én a nagyközönség is ismerkedhet majd a készülő jellegzetes tárgyaival. Az új állandó kiállítás, a tervek szerint, 2023 nyarán nyitja meg kapuit.

 

Déri Múzeum

Az 1902-ben helytörténeti múzeumként alapított intézmény egyszerre őrzi Debrecen, Hajdú-Bihar megye és az egyetemes művelődéstörténet kulturális emlékeit. Déri Frigyes 1920-ban adományozta rendkívül jelentős gyűjteményét múzeumunknak, amit az elmúlt évtizedekben számos más, jelentős adomány is gazdagított. 

 

2023. március 23.

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu