Regisztráció
HU EN
FőoldalHírekBúcsú

Búcsú

2022. április 27-én elhunyt Szőllősiné dr. Kürti Katalin művészeti író. A Déri Múzeum egykori igazgatóhelyettese 82 éves volt.

Sz. Kürti Katalin 1970-1996 között dolgozott a Déri Múzeumban. Kutatási területe elsősorban a Debrecenhez kötődő fotó-, képző-, szobrász- és színházművészeti emlékek, életművek, események feldolgozása és bemutatása volt. Kiemelkedő jelentőségű munkát végzett a debreceni születésű Medgyessy Ferenc szobrászművész életművének megszerzésében, a Medgyessy Emlékház kialakításában és a kiállítás rendezésében. Tapasztalatait néhány év múlva a Holló László Emlékház megalapításában, s a kiállítás összeállításában kamatoztatta. Jelentős munkát végzett Medgyessy és Holló életművének feldolgozásában. Emléküket számos publikációja is őrzi.
 

Az 1980-as években a Munkácsy-életmű utolsó darabja, az Ecce homo történetét állította össze. Kutatómunkája során rátalált az amerikai, illetve kanadai tulajdonban lévő további Krisztus-képekre s elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az alkotások a Déri Múzeumba kerülhettek. Több, Munkácsy életét és művészetét feldolgozó, tudományos igénnyel született film szakmai munkatársaként országosan is ismertté tette a napjainkra Debrecen és a Déri Múzeum nevével összeforrott műtárgycsoportot. 

Jegyárak

Teljes árú belépőjegy
1.000 Ft/fő
Kedvezményes belépőjegy
(6-26 év között, 62-70 év között)
500 Ft/fő
6 éven aluliaknak
ingyenes
70 év felettieknek
ingyenes
Családi belépő
(2 felnőtt és max. 3 iskolás korú gyermek)
2.000 Ft/család
Tárlatvezetés
5.000 Ft/csoport

A fizetés módja: készpénz vagy bankkártyás fizetés. SZÉP kártyát, utalványt nem fogadunk el.

2022. május 5.

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu