Regisztráció
HU EN
FőoldalHírekUtazás Debrecenben

Utazás Debrecenben

Utazás Debrecenben
Városismereti lapbookkészítő-verseny 7-10. osztályosoknak.

A lapbookod készüljön 50 x 70 cm-es fotókartonra.

Legyen a munkád minél kreatívabb, részletgazdagabb!

Bátran használj zsebeket, kinyitható füleket!

Tartalmazzon felhasznált irodalmat!

 

A lapbookon tüntesd fel a nevedet e-mailcímedet/telefonszámodat, hogy értesíthessünk, amennyiben a pályaműved nyert. A beadás határideje: július 14-16-ig nyitvatartás esetén a Debreceni Irodalom Háza pénztárosánál. Amennyiben ebben az időszakban az intézmény a pandémia miatt zárva tartana, úgy 9.00-15.00 óra között Aranyi Fruzsina múzeumpedagógusnál előzetes telefonos egyeztetést követően.

Elbírálás: augusztus 16-ig.

 

Ha kérdésed van, keresd Aranyi Fruzsninát a 06-20/259-5390-es telefonszámon.

 

A beérkezett lapbookokat egy 3 tagú zsűri bírálja el irodalomtörténeti, várostörténeti és pedagógiai szempontok figyelembe vételével. A zsűri tagjai: Dr. Lakner Lajos irodalomtörténész, Korompai Balázs történész, Aranyi Fruzsina múzeumpedagógus.

 

Az első helyezett díja: okosóra.

Díjazásban csak az első helyezett részesül.

 

Forgasd okosan: Pákh Albert: Utazás Debrecenben 7. oldaltól - 44. oldalig https://www.derimuzeum.hu/irodalomhaza/kiadvanyaink.php?id=11 

 

A lapbookod tartalma:

 

1. Jelenítsd meg vizuálisan azt az útvonalat, amiről Pákh Albert: Utazás Debrecenben című szövegében olvastál! Használj fel más forrást is, olvass utána az egyes helyszíneknek és fűzz házzájuk leírást. Bármilyen technikát alkalmazhatsz ehhez a feladathoz. (Pl: montázs, akvarell, ceruzarajz... stb)

 

2. Tervezz társasjátékot az első feladatban megjelenített helyszínek és a hozzájuk kapcsolódó információk felhasználásával! Célközönség: saját korosztályod. Cél: az első feladat elkészítése során szerzett ismeretek átadása a korosztályod számára. Legyen egyedi! Készíts részletes játékszabályt! (létszám, játékidő, előkészületek, a játék menete, befejezés)

 

3. Írd meg levélben az írónak, hogyan változott meg Debrecen! Járd be a könyvben megjelenített útvonalat, keresd fel az egyes helyszíneket és írd le, most milyennek látod Debrecent! Támaszd alá bizonyítékokkal is a változást! (Pl: fotó) Te melyik korban élnél inkább, érvelj!

 

4. Írj nekrológot Pákh Albertről! 

 

 

Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából

 

A Déri Múzeum állandó irodalmi kiállítása nem Debrecen irodalomtörténetét mutatja be, hanem néhány, jellegzetes és máig ható csomópontot emel ki. Egyrészt azért mert ötszáz év történetét nem tudjuk tárgyak segítségével bemutatni – a kéziratokról, dokumentumokról és ábrázolásokról készült másolatok nem adnának többet egy könyvnél –, másrészt az ilyen hosszú időszak alatt fölhalmozódó információkat, adatokat a közönség nem tudná befogadni. Tovább

2021. április 16.

Kövess minket:

YouTube
Feliratkozás hírlvélre
Debreceni Irodalom Háza - Minden jog fenntartva © 2020 - 2024
Debrecen, Péterfia u. 28.
Tel.: +36 (52) 322-207
href="mailto:uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori">E-mail: uh!pont!muezumired!kukac!azahmoladori
készítette: WebDeb.hu