Déri Múzeum

Programok

A DÉRI MÚZEUM KIÁLLÍTÁSAI ÉS PROGRAMJAI
(Debrecen, Déri tér 1., Tel.: 52/322-207)

 KIÁLLÍTÁSOK

Megújult állandó kiállítások

Munkácsy Terem

Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából
A Román Nemzeti Történeti Múzeum (Bukarest) vendégkiállítása,
kiegészítve a Déri Múzeum aranyleleteivel
Helyszín: Déri Múzeum, Zoltai Lajos Terem, Galéria, Kupola
Látogatható: 2017. július 12.–október 15. 

A DEBRECENI IRODALOM HÁZA ÉS A MEDGYESSY FERENC EMLÉKMÚZEUM KIÁLLÍTÁSAI ÉS PROGRAMJAI (Debrecen, Péterfia u. 28., Tel.: 52/413-572)

KIÁLLÍTÁSOK

Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából – A Déri Múzeum állandó irodalmi kiállítása

2014-ben nyílt meg a Debreceni Irodalom Háza. A Déri Múzeum irodalmi gyűjteményéből megrendezett „Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából” című állandó kiállítás maradandó élményt nyújtva mutatja be a debreceni kötődésű híres írók, költők életét. Eredeti kéziratok, könyvek és irodalmi relikviák ragadják magukkal az érdeklődőket. Látható többek között Petőfi Sándor Dalaim című versének kézirata, Jókai Mór Sárga rózsa című regényének kéziratoldala, Csokonai Lillájának gyűrűje, és Szabó Magda tükre. A kiállítást virtuális elemek, számítógépes játékok teszik izgalmassá és szórakoztatóvá.

REJTŐzködő irodalom – Rejtő Jenő időszaki kiállítás
Nyomába eredünk a magyar ponyvairodalom legnagyobb mesterének. Kalandos rejtvények között kutatjuk a rejtői regényvilág szövevényét, szerzőjük alakját, a képregény adaptációk 60–70-es évekbeli és felújított variánsait. A kiállítás 2017. június 24.–augusztus 31-ig között látogatható.

„Önéletrajz, mit lapozni sem kell...” – Medgyessy Ferenc szobrászművész emlékkiállítása

A Déri Múzeum 1977 óta gondozza Medgyessy Ferenc hagyatékát. A gazdag életműből immár harmadik alkalommal, megújult kiállítótérben helyezzük el közismert szobrait, rajzait, domborműveit.