Déri Múzeum

Fogyatékkal élőknek

Nagyerdő élővilága – Erdő, erdő kerek erdő – fogyatékkal élők számára

A foglalkozás során a résztvevők az erdő lakóival találkozhatnak a kiállítás egységeiben. Felfedeznénk az erdő lakóinak hangjait, titkait és szokásait. Megismerkednénk a Nagyerdőt alkotó jellegzetes fák leveleivel, terméseivel. Foglalkozás során  a résztvevők igazi levelek segítségével alkothatnak, színezhetnek saját díszítésű leveleket.


Híd a sár fölé – városunk, Debrecen

Miért volt Debrecen főterén „nagyhíd”, ha nincs is folyó? A résztvevők a foglalkozás során megismerkedhetnek Debrecen város történetével és jelképeivel. Megismerkedhetnek Debrecen címerképének szereplőival a főnixmadárral, a báránnyal és a pálmafával. A foglalkozás végére kiderül ki lehetett teljes jogú  polgári lakos díszoklevéllel.


Arany Egyszarvú Patika – Egészségünk megőrzése

A résztvevők a kiállításban megnézhetik az egykori Arany Egyszarvú Patika XVIII. századi berendezését. Találkozhatnak a résztvevők állatokkal, növényekkel, receptekkel, különös jelentésű szavakkal amik mind-mind megtalálható egy patikában. Megismerhetik, hogyan éltek és dolgoztak ez egykori patikusok, megismerkedhetnek a patikus laboratóriumának eszközeivel: lombik, mozsár, mérleg. Beszélgetünk az egészségünk megőrzésének fontosságáról, a gyógynövények rejtelmeiről, mi a teendő ha betegek leszünk.


Érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Aranyi Fruzsina múzeumpedagógus
e-mail: aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu, tel.:+36 (20) 259-5390

Molnár Szilvia múzeumpedagógus
e-mail: molnar.szilvia@derimuzeum.hu, tel.:+36 (52) 322-207, +36 (20) 542-9958