Déri Múzeum

Közlemény

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Déri Múzeum és tagintézményei, a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás és a Debreceni Irodalom Háza június 27-én, a DEkuLT Utcák - Művészetek Éjszakáján 16 órától 24 óráig tartanak nyitva. Június 28-án és 29-én az intézmények zárva lesznek.


Újra megnyitja kapuit a Déri Múzeum

Az érdeklődők 2020. június 19-én, pénteken 10 órától kereshetik fel a főépületben ismét az állandó kiállításokat, a Polgári sikk című időszaki tárlatot, valamint a Péterfia u. 28. alatt a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás termeit is. A múzeum változatlan jegyárakkal és változatlan nyitvatartással (hétfő kivételével minden nap 10 órától 18 óráig) várja kedves vendégeit.

Az intézmény dolgozói mindent megtesznek a látogatók egészségének megőrzése érdekében, több helyen kézfertőtlenítő pont áll a látogatók rendelkezésére. A tökéletes biztonság érdekében a múzeum azt javasolja az érkezőknek, hogy viseljenek maszkot, vagy arcukat eltakaró sálat, kendőt. Arcvédőt akár a múzeumban is vásárolhatnak. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogy a Munkácsy Terembe történő bejutásra – megelőzendő a zsúfoltságot - esetleg várakozniuk kell.

Szíves megértésüket előre is köszönjük, s nagy szeretettel várjuk újra valamennyi kedves látogatónkat!


A Munkácsy Teremben a fényjáték határozatlan ideig nem látható!


Kormányszóvivő: az operatív törzs tesz javaslatot a kulturális intézmények veszélyhelyzet utáni működésére
Az operatív törzs tesz javaslatot arra, hogy a veszélyhelyzet után miként működhetnek majd a színházak, mozik, múzeumok, illetve lehetnek-e rendezvények - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
Szentkirályi Alexandra jelezte: a veszélyhelyzet megszüntetéséről június 16-án dönthetnek, majd néhány nappal később hirdethetik ki az arról szóló jogszabályt.
Hangsúlyozta, azért volt szükség a rendkívüli jogkörökre, hogy időben meg tudják hozni azokat a döntéseket, amelyek a sikeres védekezéshez vezettek.
Közölte: a járványügyi készültség fennmarad, mivel amíg nincs vakcina, addig "nem lehetünk teljes biztonságban". Az operatív törzs továbbra is működik, az országos tisztifőorvos pedig speciális jogkörökkel tevékenykedik.

MTI 2020. június 4.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormanyszovivo-az-operativ-torzs-tesz-javaslatot-kulturalis-intezmenyek-veszelyhelyzet-utani


KÖZLEMÉNYEINK A DÉRI MÚZEUMRA ÉS TAGINTÉZMÉNYEIRE, A MEDGYESSY FERENC EMLÉKKIÁLLÍTÁSRA ÉS A DEBRECENI IRODALOM HÁZÁRA VONATKOZNAK


FRISS! Kedves Látogatóink!

 A Déri Múzeum és tagintézményei, a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás valamint a Debreceni Irodalom Háza 2020. március 17-től  a rendkívüli  kormányrendelettel összhangban, a járványügyi helyzetre való tekintettel határozatlan ideig zárva tartanak. A kiállítások újra nyitásáról időben értesítjük a közönséget.
Addig is kérjük barátainkat, látogatóinkat, hogy közösségi oldalainkon (Facebook , Instagram) és honlapunkon tájékozódjanak, kövessék folyamatosan bővülő digitális tartalmainkat!

Bár ajtóink ideiglenesen zárva tartanak, a múzeumi munka nem áll le. Amint lehetőségünk lesz rá, továbbra is szervezzük majd a megszokott programokat és kiállításainkat.

Vigyázzunk egymásra!  (2020. 03. 17.)

A magyar kormány veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus járvány miatt, és a mai naptól, március 12-től megtiltotta a 100 főnél nagyobb látogatottságú beltéri és 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvények megtartását.


Figyelembe véve a kormány döntését, a látogatók érdekeit és a közegészségügyi szempontokat, a következő egy hónapban a Déri Múzeum és tagintézményei (Debreceni Irodalom Háza, Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás) valamennyi programja elmarad. A Déri Múzeum kiállításai továbbra is látogathatók a nyitvatartási idő alatt.


A fent említett rendelkezések értelmében azonban egyszerre, egy időben száznál több látogató 
nem tartózkodhat a múzeum épületeiben. Az esetleges sorban állás, várakozás miatt tisztelettel kérjük látogatóink megértését és türelmét! 
(2020.03.12.)

A zenével kísért és a bibliai fényjátékok a Munkácsy Teremben elmaradnak.


A múzeum szünetelteti könyvtári szolgáltatásait.


A Déri Múzeum és tagintézményeinek kutatószolgálata határozatlan ideig szünetel.