Déri Múzeum

Kerámianap

Szakmai találkozóra invitálta az érdeklődőket a Déri Múzeum. A program a 'Párhuzamosok találkozása' tárlathoz kapcsolódott.

A szabadság fővárosa címmel hívott életre városunk vezetése különleges rendezvénysorozatot, amellyel felidézi, hogy 1849-ben fél évig Debrecen volt a nemzet fővárosa. Ehhez a Déri Múzeum is csatlakozott, többek között a mostani Kerámianappal, ahol a múzeum igazgatója, dr. Angi János köszöntője után a Néprajzi Tár vezetője, Koticsné dr. Magyari Márta főmuzeológus előadását is hallhatták a résztvevők: Nemzeti jelképek megjelenése a népi fazekasmunkákon címmel.

A Déri Múzeum időszaki kiállítását „párhuzamos” tárlatvezetéssel Koticsné dr. Magyari Márta és P. Szászfalvi Márta muzeológus mutatta be, majd a tárlatról Lajos Veronika, a Miskolci Egyetem adjunktusa vezetésével beszélgettek a vendégek. Schleicher Vera, a Gyűjteményi Főosztály vezetője, Vida Gabriella és Földessy Edina muzeológusok a budapesti Néprajzi Múzeum készülő látványtárát, a Kerámiateret mutatták be a találkozón.