Déri Múzeum

Hírek

MASZKOK AZ ÉJSZAKÁBAN

MASZKOK AZ ÉJSZAKÁBAN

A Múzeumok Éjszakáján számos különleges élményben lesz része a látogatóknak. A Déri Múzeumban a Régészeti Tár jóvoltából többek között A maszk című filmet láthatják, amely a Balatonöszöd határában előkerült világhírű, késő rézkori agyagmaszk inspirációjára készült.  Tovább »
Nívódíjasok a Déri Múzeumban

Nívódíjasok a Déri Múzeumban

A debreceni Déri Múzeum, a berettyóújfalui Bihari Múzeum és a kunszentmártoni Helytörténeti Gyűjtemény programjait találta legvonzóbbnak a zsűri az idei Múzeumok Éjszakája „Hősök, felfedezők, újítók” elnevezésű nívódíj pályázatán, a közönségdíjas pedig a miskolci Herman Ottó Múzeum rendezvénye lett.  Tovább »

Hétszerszép hímzések

A Déri Múzeumba is ellátogatott az Országos Hímzőtábor hatvan résztvevője június 16-án. A múzeum hímzés gyűjteményét V. Szathmári Ibolya etnográfus segítségével tekinthették meg az érdeklődők.  
Nívódíjat kapott a Déri Múzeum

Nívódíjat kapott a Déri Múzeum

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó "Hősök, felfedezők, újítók” című országos pályázat nyerteseit a múzeumban tartott sajtótájékoztatón hirdette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának főtanácsosa, dr. Török Petra. Tovább »
Fantasztikus éj a Fanatikkal

Fantasztikus éj a Fanatikkal

A Déri Múzeum 2016-ban minden eddiginél színesebb és sokrétűbb eseménysorozattal várja a Múzeumok Éjszakájának vendégeit. A programkavalkád egyik legnagyobb szenzációja a Balkán Fanatik fellépése lesz.  Tovább »
Krisztus Pilátus előtt

Krisztus Pilátus előtt

Filmet készíttetett a monumentális alkotásról az MNB Értéktár. A Munkácsy Trilógia darabja a magyar kulturális örökség felbecsülhetetlen jelentőségű műve..  Tovább »
Fejedelmi érmek

Fejedelmi érmek

Új kiadvány látott napvilágot a Déri Múzeumban. Krankovics Ilona muzeológus kötetében a  numizmatikai gyűjtemény kincseit, közülük is Bethlen Gábor fejedelem érmeit ismerhetik meg az érdeklődők. Tovább »
Csákó és gerundium

Csákó és gerundium

Számos programmal ünnepelték a Város Napját az Ibolya Utcai Általános Iskolában. A jó hangulatú, érdekes kézműves foglalkozásokhoz a Déri Múzeum múzeumpedagógusai is hozzájárultak. Tovább »