Déri Múzeum

Hírek

CSALÁDI KÖRBEN – EGYÜTT töltött óra a múzeumban!

CSALÁDI KÖRBEN – EGYÜTT töltött óra a múzeumban!

Múzeumpedagógiai foglalkozásokra hívjuk az érdeklődő családokat! Együtt fedezhetik fel a múzeum titkait, együtt játszhatnak, és közösen készíthetnek múzeumi emléktárgyat is. Munkatársaink szeretettel és sok játékkal várják a családokat a következő időpontokban és programokkal: Tovább »
Aranykincs, „rézház”, királytalálkozó

Aranykincs, „rézház”, királytalálkozó

Az elmúlt hónapokban nem mindennapi felfedezéseket tettek a Déri Múzeum régészei. A Debrecen belvárosában talált aranykincsről dr. Dani János régészeti igazgatóhelyettes és munkatársai, Szolnoki László és D. Szabó László régészek szóltak, míg a bagotai lelőhely kapcsán kötött együttműködésről dr. Bálint Marianna, a Hajdúsági Múzeum régésze beszélt. Tovább »
A Hónap érme - 2020. július

A Hónap érme - 2020. július

Kis debreceni fürdőtörténet - Nagy eseménynek számított – különösen a pandémia korlátozásait követően – a Nagyerdei Strandfürdő megnyitása 2020. június 20-án. A Békás-tó és a Nagyerdei Stadion felújítása után a város vezetése ismét jelentős közösségi teret adott át a látogatóknak a város tüdejének is nevezett helyszínen. A Nagyerdő ehhez hasonló beépítésére volt már példa történelmünkben, az 1920-as, 30-as években zajlottak az első jelentős beruházások a területen. Akkor a fürdőügy került előtérbe, majd 1936-ban átadták a Nagyerdei Stadiont is. Tovább »
Hová érvényesek a jegyek?

Hová érvényesek a jegyek?

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a Déri Múzeumban és a Medgyessy Ferenc Emlékkiállításban megvásárolt jegyek június 27-én, a Művészetek Éjszakáján csak ebben a két intézményben érvényesek!
DEkuLT Utcák Debrecenben

DEkuLT Utcák Debrecenben

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Déri Múzeum és tagintézményei, a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás és a Debreceni Irodalom Háza június 27-én, a DEkuLT Utcák - Művészetek Éjszakáján 16 órától 24 óráig tartanak nyitva. Június 28-án és 29-én az intézmények zárva lesznek.
Újra megnyitja kapuit a Déri Múzeum

Újra megnyitja kapuit a Déri Múzeum

Újra megnyitja kapuit a Déri Múzeum! Az érdeklődők 2020. június 19-én, pénteken 10 órától kereshetik fel a főépületben ismét az állandó kiállításokat, a Polgári sikk című időszaki tárlatot, valamint a Péterfia u. 28. alatt a Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás termeit is. A múzeum változatlan jegyárakkal és változatlan nyitvatartással (hétfő kivételével minden nap 10 órától 18 óráig) várja kedves vendégeit. Tovább »
VÁLTOZÁS - RÉGÉSZET NAPJA

VÁLTOZÁS - RÉGÉSZET NAPJA

Felhívjuk valamennyi kedves érdeklődő figyelmét, hogy a Hajdúsági Múzeum, a Bihari Múzeum és a Déri Múzeum által rendezett régészeti programsorozat második napjára (június 20-a) 11 órára tervezett kerékpártúra   Tovább »
A Régészet Napja(i)

A Régészet Napja(i)

Pusztuló Árpád-kori örökségünk nyomába eredhetnek június 19-én és 20-án a Régészet (két) Napjának látogatói. A Bihari Múzeum, a Hajdúsági Múzeum és a Déri Múzeum együttműködésével létrehozott ingyenes, szabadtéri eseménysorozat számos érdekességet tartogat a látogatóknak.  Tovább »