Déri Múzeum

Hírek

„De lelkem Isten megnyitá” - a köztünk élő Arany János

„De lelkem Isten megnyitá” - a köztünk élő Arany János

A költőt ismerjük, de ismerjük-e az embert? A Déri Múzeum Arany János emlékévhez kapcsolódó kiállítása arra próbál felelni, milyen volt az alkotó mint családapa, barát, tanító, hivatalnok vagy akadémikus. Kizárólag e kiállítás kedvéért írt Lackfi János költő új verseket, melyek nemcsak láthatóak, Tovább »
Hogyan működik?

Hogyan működik?

A Debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadikos diákjai látogattak el a közelmúltban a Déri Múzeumba. A Szociogramm NKft. szervezte találkozón a gyerekek arról tudhattak meg többet, milyen munkakörökben tevékenykednek az itt dolgozók, s hogyan működik maga a múzeum. Tovább »
A hit megtartó ereje

A hit megtartó ereje

Megnyílt a Déri Múzeum legújabb időszaki kiállítása. A tárlathoz kapcsolódóan megtekinthetők A Reformáció Kelet-Európában: Erdély című, a Kelet-európai Német Kulturális Fórum által rendezett vándorkiállítás, valamint Égerházi László fafaragó művész alkotásai. Tovább »
Diákokat vár a múzeum

Diákokat vár a múzeum

Hat iskola háromszáz diákja látogatott el az Iskolai Közösségi Szolgálathoz kapcsolódó legutóbbi, debreceni börzére. A Déri Múzeum 26 másik fogadóintézménnyel együtt állíthatott ki, s mutathatta be, milyen lehetőségeket kínál a fiataloknak. Tovább »
Magángyűjtemények útja a nyilvánosság felé

Magángyűjtemények útja a nyilvánosság felé

Módszertani szakmai napot tartott a Déri Múzeum. A közgyűjteménybe integrálódott magángyűjteményekről a debreceni intézmény néprajzi tárának vezetője, Magyari Márta muzeológus tartott előadást. Barna György népviseletgyűjtő anyagának bemutatási tervéről Viszoczky Ilona, a miskolci Herman Ottó Múzeum etnográfusa beszélt.  Tovább »
Sherlock-napok jövőre is!

Sherlock-napok jövőre is!

A nagy detektív sapkáját idén már nem, majd az ünnepek után ölthetik fel újra a rejtélyek kedvelői. Január 23-án várja ismét közös játékra és nyomozásra minden kedves látogatóját a Déri Múzeum!
A hit megtartó ereje - Az Erdélyi Fejedelemség és Debrecen

A hit megtartó ereje - Az Erdélyi Fejedelemség és Debrecen

A Déri Múzeum legújabb időszaki kiállításának megnyitója december 4-én, 16 órakor kezdődik a múzeum Dísztermében. A tárlathoz kapcsolódóan a Kupolateremben megtekinthetők A Reformáció Kelet - Európában: Erdély című, a Kelet-európai Német Kulturális Fórum által rendezett vándorkiállítás, valamint Égerházi László fafaragó művész alkotásai.
A Fekete könyv

A Fekete könyv

Önálló kötetben jelentette meg a debreceni Déri Múzeum a vásárhelyi Pákozdy Ferenc költő '56-os verseit tartalmazó ún. Fekete könyvet. „Korábban ezeket a verseket már közölték, összegyűjtve a többivel, de azt gondoltuk, érdemes lenne ebből egy külön kötetet csinálni. Tovább »