Déri Múzeum

Hírek

Rendhagyó nyitvatartás

Rendhagyó nyitvatartás

A Múzeumok Éjszakáján, június 23-án, a Déri Múzeum 16 órakor nyit, s hajnali két óráig várja az érdeklődőket.​ A rendezvény után, június 24-én vasárnap, és 25-én hétfőn zárva tart a múzeum. Keddtől, június 26-tól ismét a megszokott nyitvatartási rendben, 10 órától 18 óráig várjuk kedves látogatóinkat.
Zárva lesz a Munkácsy Terem

Zárva lesz a Munkácsy Terem

A Déri Múzeum felújítási munkálatai miatt a Munkácsy Terem június 25-től július 15-ig nem látogatható.
A Déri Múzeum Bulgáriában

A Déri Múzeum Bulgáriában

Sumenben, Debrecen testvérvárosában a Regionális Történeti Múzeum időszaki kiállítótermében május 19-én nyílt meg a Déri Múzeum vendégkiállítása Nemzeti jelképek a magyar népművészetben címmel. A kiállítást az ünnepélyes megnyitó után, az ottani „Múzeumok Éjszakáján” – melynek jelmondata: Európa Sumenben – Sumen Európában Tovább »
Virágok az édesanyáknak

Virágok az édesanyáknak

Anyák napi virágültetés a múzeum előtt, odabent pedig számos kézművesfoglalkozás várta a családokat május 6-án, a Déri Múzeum és a Debrecenimami közös programján. A városvezetés támogatásának köszönhetően száznál is több gyönyörű petúniát ültethettek el a családok. A virágok mellett kis tábla hirdeti  "örökbefogadóik"  nevét.
Értékes leletek

Értékes leletek

Régészeti és történeti szempontból kiemelkedő jelentőségű leletegyüttesre bukkantak a Déri Múzeum régészei Derecske határában. A római császárkori gazdag anyagról elsőként sajtótájékoztatón számolt be a múzeum régészeti igazgatóhelyettese, dr. Dani János, és Mester Péter ásatásvezető. Tovább »
„De lelkem Isten megnyitá

„De lelkem Isten megnyitá" - 2018

A Déri Múzeum Arany János emlékkiállítása mostantól Mátészalkán látható. Helyszínén, a város zsinagógájában Mátészalka polgármestere, dr. Hanusi Péter és a Szatmári Múzeum igazgatója, dr. Cservenyák László köszöntötte a vendégeket. A tárlatot Oláh András költő nyitotta  Tovább »

"A sziklától a kőbaltáig, az erdőtől a sivatagig"

Az ember hatása a klímaváltozásra az Őskorban: egy eszköz története címmel nyílt meg a Déri Múzeum legújabb időszaki kiállítása. A didgeridoo futamokkal induló megnyitón Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere és dr. Dani János, a Déri Múzeum régészeti igazgatóhelyettese köszöntötte a vendégeket, Tovább »
Többet olvasók a múzeumban

Többet olvasók a múzeumban

Egy hajdúszoboszlói, egy szolnoki-budapesti és hat debreceni: egy TÁG-Ady vegyes, két péchys és három adys csapat játszott, ajánlott könyvet, tett múzeumi sétát, válaszolt villámkérdésekre a Debreceni Ady Endre Gimnázium Olvass Többet nemzetközi irodalmi vetélkedőjén.  Tovább »