Déri Múzeum

Hírek

Bibliai kincsestár

Bibliai kincsestár

Családi Napra várta látogatóit a Déri Múzeum. A kicsik és szüleik kézműves foglalkozáson vehettek részt, de ehhez a naphoz kapcsolódott a múzeum újonnan indított hangversenysorozata is, amely a Biblia a kórusmuzsikában címet kapta. Az előadáson a Canto Armoniko Énekegyüttest hallhatták a résztvevők.
Láss, játssz, nyerj!

Láss, játssz, nyerj!

Megnyitásának 86. évfordulója alkalmából, május 22-én Családi Kvízjátékkal és Debrecen városának múzeumépítési törekvései a huszadik század első évtizedeiben című előadással várja a látogatókat a debreceni Déri Múzeum. Tovább »
Múzeum az évkönyvben

Múzeum az évkönyvben

Az Olvass többet! Határtalanul-magyarul, a Debreceni Ady Endre Gimnázium nemzetközi irodalmi vetélkedője 2016 őszén ünnepli 10 éves jubileumát. A szervezők ez alkalomból ünnepi kiadvány megjelenését tervezik. Tovább »
Az antikvitás arcai

Az antikvitás arcai

Feltámasztott nő az első századból, csontból faragott piperekanál, értékes ékszerek és barbár temetőből előkerült régészeti leletek egyaránt láthatók a Déri Múzeum Kupolatermében. Az újonnan megnyílt kiállításban dr. Hajdú Zsigmond régész tartott tárlatvezetést. Tovább »
(Város)központban a Déri

(Város)központban a Déri

Nyolcvanhat esztendeje, május 25-én nyitotta meg kapuit a Déri Múzeum Debrecenben.  Tovább »
Múzsák és fegyverek

Múzsák és fegyverek

A BBC History világtörténelmi magazin májusi számában a Déri Múzeumról is hosszabb összefoglalót találhatnak az olvasók. Az intézmény idén ünnepli megnyitásának nyolcvanhatodik évfordulóját. Ez alkalommal az érdeklődők a múzeum múltjáról, jelenéről, és névadójáról, Déri Frigyesről is olvashatnak.
Biblia a kórusmuzsikában

Biblia a kórusmuzsikában

A Déri Múzeum új, ismeretterjesztéssel egybekötött hangversenysorozatot indít. Témája a zeneirodalom kórusmuzsikájának bibliai szövegekre komponált művei.  Tovább »
„Igaz, hogy nincs ott semmi, de ott lakik az Úristen!”

„Igaz, hogy nincs ott semmi, de ott lakik az Úristen!”

A címben szereplő mondatot az 1900-as évek elején jegyezték fel a Hajdúböszörmény és Vidéke lapban, egy hortobágyi pásztortörténet csattanójaként. Azt, hogy a pásztorok szerint hol lakik az Úristen, most Lengyelországban, Plockban mutatja be a Hortobágyot megidéző fotókiállítás. Tovább »