Déri Múzeum

Hírek

Japán vendégek a Szamuráj udvarban

Japán vendégek a Szamuráj udvarban

Debrecenbe érkezett Izumi Yoshida úr, a Toyamai Kulturális Központ vezetője, valamint Mr. Nishi, aki a Tonami városban található Demachi High School igazgatója. A vendégek itt tartózkodásuk alatt a Déri Múzeumba is ellátogattak.  Tovább »
Földközelben

Földközelben

Szűcs Sándor a Háromföld krónikása címmel nyílt kiállítás az Agrár Múzeum Kisgalériájában. A tárlat a Déri Múzeum és a püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum gyűjteményéből készült. Tovább »
Maszkok az éjszakában

Maszkok az éjszakában

A Múzeumok Éjszakáján számos különleges élményben lesz része a látogatóknak. A Déri Múzeumban a Régészeti Tár jóvoltából többek között A maszk című filmet láthatják, amely a Balatonöszöd határában előkerült világhírű, késő rézkori agyagmaszk inspirációjára készült.  Tovább »
Nívódíjasok a Déri Múzeumban

Nívódíjasok a Déri Múzeumban

A debreceni Déri Múzeum, a berettyóújfalui Bihari Múzeum és a kunszentmártoni Helytörténeti Gyűjtemény programjait találta legvonzóbbnak a zsűri az idei Múzeumok Éjszakája „Hősök, felfedezők, újítók” elnevezésű nívódíj pályázatán, a közönségdíjas pedig a miskolci Herman Ottó Múzeum rendezvénye lett.  Tovább »

Hétszerszép hímzések

A Déri Múzeumba is ellátogatott az Országos Hímzőtábor hatvan résztvevője június 16-án. A múzeum hímzés gyűjteményét V. Szathmári Ibolya etnográfus segítségével tekinthették meg az érdeklődők.  
Nívódíjat kapott a Déri Múzeum

Nívódíjat kapott a Déri Múzeum

A Múzeumok Éjszakájához kapcsolódó "Hősök, felfedezők, újítók” című országos pályázat nyerteseit a múzeumban tartott sajtótájékoztatón hirdette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának főtanácsosa, dr. Török Petra. Tovább »
Fantasztikus éj a Fanatikkal

Fantasztikus éj a Fanatikkal

A Déri Múzeum 2016-ban minden eddiginél színesebb és sokrétűbb eseménysorozattal várja a Múzeumok Éjszakájának vendégeit. A programkavalkád egyik legnagyobb szenzációja a Balkán Fanatik fellépése lesz.  Tovább »
Krisztus Pilátus előtt

Krisztus Pilátus előtt

Filmet készíttetett a monumentális alkotásról az MNB Értéktár. A Munkácsy Trilógia darabja a magyar kulturális örökség felbecsülhetetlen jelentőségű műve..  Tovább »