Déri Múzeum

Hírek

Fülevesztett szerelem...avagy vendégünk lesz Varró Dániel

Fülevesztett szerelem...avagy vendégünk lesz Varró Dániel

A költő, műfordító április 13-án, szerdán látogat a Debreceni Irodalom Házába. Az érdeklődők 14 óra 30 perctől hallhatják rendhagyó, verses tárlatvezetését az Álmodó magyarok – Történetek Debrecen irodalmából című állandó irodalmi kiállításban. Tovább »
111 év – 111 vers

111 év – 111 vers

A XIV. Debreceni Költészeti Fesztivál versenye április 11-én 14 órakor kezdődött. Az első napon a 9-10. és a 11-12. évfolyamos diákok léptek színpadra a Déri Múzeum Dísztermében. Tovább »
Emlékezés a Felvidékről kitelepített magyarokra

Emlékezés a Felvidékről kitelepített magyarokra

Április 20-án 17 órától a „Magyarok a sorstalanság éveiben" címmel Bc. Bencze Dávid, a komáromi Selye János Egyetem képviseletében tart előadást.  Bevezetőben: Keresztesné Várhelyi Ilona a Debreceni Irodalmi Múzeum egykori vezetője emlékezik Dr. Boros Zoltán áttelepítési kormánybiztosra, az irodalmi tár felvidéki gyűjteményének megalapozójára. Tovább »
A puszta Lengyelországba megy

A puszta Lengyelországba megy

A Hortobágyot bemutató fotókiállítás nyílik április 8-án a közép-lengyelországi Plockban. A tárlat a Varsói Magyar Kulturális Intézet, a Hortobágyi Nemzeti Park, a debreceni Déri Múzeum, a nyíregyházi Jósa András Múzeum, valamint hat lengyelországi múzeum társszervezésében kerül a látogatók elé. Tovább »
Debreceni Költészeti Fesztivál

Debreceni Költészeti Fesztivál

Debrecen kultúrája mindig is befogadó volt, ezért a XIV. Debreceni Költészeti Fesztivál kulcsszava a vendégség, a meghívás, a vendéglátás. 2016. április 11. és 13. között költőket, írókat és zenészeket lát vendégül a város, s a meghívottak virtuális vendégeikkel érkeznek. Tovább »
Gyere-láss-írj rólunk!

Gyere-láss-írj rólunk!

Gyere-láss-írj rólunk! Vállalkozó kedvű diákokat látna vendégül a Déri Múzeum. Olyan fiatalokat,  akik szívesen bebarangolnák az állandó és időszaki kiállításokat, s szavakba is öntenék véleményüket. Az intézmény ugyanis „Az én múzeumom címmel” szeretne sorozatot indítani honlapján.  Tovább »
Tízmillió pipa készült Debrecenben

Tízmillió pipa készült Debrecenben

Olimpikonok életműve mellett mostantól a városi értéktárba tartozik a józsai pálinka- és pogácsaverseny, a hajdúsági fafaragó művészet, és a debreceni cseréppipa is. Az egyedi darabokat a 17. századtól készítették Debrecenben Tovább »
Szamurájok a múzeumban

Szamurájok a múzeumban

Farsangi Családi Napot tartott január 31-én a Déri Múzeum. A rendezvény kivételesen japán hagyományokra épült, így ezen a napon szamurájnak öltözhettek a gyerekek. Készíthettek szamuráj sisakot, kabutót, és  hozzá tartozó maszkot, menpót is.   Tovább »