Déri Múzeum

Hírek

Debreceni Költészeti Fesztivál

Debreceni Költészeti Fesztivál

Debrecen kultúrája mindig is befogadó volt, ezért a XIV. Debreceni Költészeti Fesztivál kulcsszava a vendégség, a meghívás, a vendéglátás. 2016. április 11. és 13. között költőket, írókat és zenészeket lát vendégül a város, s a meghívottak virtuális vendégeikkel érkeznek. Tovább »
Gyere-láss-írj rólunk!

Gyere-láss-írj rólunk!

Gyere-láss-írj rólunk! Vállalkozó kedvű diákokat látna vendégül a Déri Múzeum. Olyan fiatalokat,  akik szívesen bebarangolnák az állandó és időszaki kiállításokat, s szavakba is öntenék véleményüket. Az intézmény ugyanis „Az én múzeumom címmel” szeretne sorozatot indítani honlapján.  Tovább »
Tízmillió pipa készült Debrecenben

Tízmillió pipa készült Debrecenben

Olimpikonok életműve mellett mostantól a városi értéktárba tartozik a józsai pálinka- és pogácsaverseny, a hajdúsági fafaragó művészet, és a debreceni cseréppipa is. Az egyedi darabokat a 17. századtól készítették Debrecenben Tovább »
Szamurájok a múzeumban

Szamurájok a múzeumban

Farsangi Családi Napot tartott január 31-én a Déri Múzeum. A rendezvény kivételesen japán hagyományokra épült, így ezen a napon szamurájnak öltözhettek a gyerekek. Készíthettek szamuráj sisakot, kabutót, és  hozzá tartozó maszkot, menpót is.   Tovább »
Kulturális wellness vagy tudományos műhely?

Kulturális wellness vagy tudományos műhely?

A Déri Múzeum konferenciát szervez   "Kulturális wellness vagy tudományos műhely?  Kiegészíti vagy kizárja egymást?" címmel. Időpont: 2016. február 24-25. Jelentkezési határidő: 2016. február 15. Helyszín: Déri Múzeum - Debrecen, Déri tér 1. Tovább »
Nemzetközi kapcsolatok

Nemzetközi kapcsolatok

Örömmel járta be a Déri Múzeum új állandó kiállításait januárban Maria Altmann, a Németországi Szövetségi Köztársaság Budapesti Nagykövetségének kulturális attaséja. Tovább »
Debrecen lehet Európa kulturális fővárosa

Debrecen lehet Európa kulturális fővárosa

Debrecen lehet Európa kulturális fővárosa   A Magyar Kultúra Napján, január 22-én a MODEM-ben  jelentette be Papp László polgármester, hogy Debrecen megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet, amelyet egy brit várossal együtt tölthet be.  Tovább »
Karikatúrakészítő pályázat

Karikatúrakészítő pályázat

  A Déri Múzeum és a Debreceni Irodalom Háza Csokonai Vitéz Mihály születésének 242. évfordulóján Csokonai-karikatúrakészítő pályázatot hirdet.   Pályázni lehet: 16 éves kortól, bármilyen technikával.  A pályaművek készülhetnek Csokonairól vagy az író bármelyik művének szereplőiről is.   A pályázatok beérkezési határideje: 2016. február 6., Dorottya napja. Tovább »