Déri Múzeum

Hírek

Hobo Ludens a Dériben

Hobo Ludens a Dériben

Földes László (Hobo) új kötetének könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozójára szeptember 18-án, 18 órakor díjtalanul várja a látogatókat Dísztermébe a Déri Múzeum. A kötetről Hobóval a múzeum igazgatója, Angi János beszélget. A Díszteremben tartott találkozót követően Hobo új könyvét dedikálja majd a résztvevőknek. Tovább »
Ékszertervező pályázat

Ékszertervező pályázat

A Déri Múzeum, a bukaresti Román Nemzeti Történeti Múzeum szervezésében kiállítást rendezett a Románia területén a 19–20. században előkerült, az őskortól a korai középkorig származó arany- és ezüstkincsekből. A kiállításhoz kapcsolódóan most ékszertervező pályázatot hirdet a múzeum. Tovább »
A Déri Múzeum és A magyar fotográfia napja

A Déri Múzeum és A magyar fotográfia napja

Minden fotótörténeti forrásmunka egybehangzóan állítja, hogy 1840. augusztus 29-én, a Magyar Tudós Társaság ülésén Vállas Antal bemutatta, miként lehet képet alkotni a fénysugarak segítségével fényérzékeny nyersanyagon. Augusztus 29-e A magyar fotográfia napjává nevezését a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége kezdeményezte azzal a céllal, hogy a társadalom figyelmét a fotókultúrára és egyben a fotótörténeti értékekre irányítsa. Az idei jeles napon a Magyar Nemzeti Digitális Archívum a Gondy-Egey albummal foglalkozik, a debreceni Déri Múzeum fotógyűjteményéről készült kötet segítségével.Látogassanak el a Déri Múzeum honlapjára, ahol a Fotótárban a maga teljességében tanulmányozhatják a könyvet, amelyet Szabó Anna Viola készített a legendás debreceni fényképészek, Gondy Károly és Egey István munkásságáról.
Szia és köszönöm!

Szia és köszönöm!

Az első magyar szavak, amelyeket két, Debrecenbe érkező indiai egyetemista elsajátított városunkban. A fiatalok egy nemzetközi csereprogram segítségével látogattak ide, és öt hónapot töltenek a cívis városban. Élményeikről blogjukban számolnak be, útjuk célja, hogy Indiát jobban megismertessék a magyarokkal, blogjuk pedig a szülőhazájukban élők figyelmét fordítja Magyarország, de főként Debrecen felé.  Tovább »
Újraindulnak a fényjátékok

Újraindulnak a fényjátékok

A bibliai témájú és a zenekísérettel egybekötött különleges tárlatvezetések a Déri Múzeum Munkácsy Termében 2017. augusztus 24-től várják az érdeklődőket. A különleges programok célja a Trilógia darabjainak újabb értelmezése a fénytechnika alkalmazásával.  Tovább »
Debrecen rekordot döntött

Debrecen rekordot döntött

Országszerte 403 ezer látogatót regisztráltak az idén június 24-én megtartott Múzeumok éjszakája programjain. Két évvel ezelőtt mérték a legmagasabb látogatószámot, akkor 420 ezer embert vonzott a Múzeumok éjszakája, a második legmagasabb látogatottságot pedig idén érte el a rendezvénysorozat - mondta  a kultúráért felelős államtitkár. Tovább »
„Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából”

„Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából”

A Déri Múzeum a bukaresti Román Nemzeti Történeti Múzeum szervezésében a Románia területén a 19–20. században előkerült, az őskortól a korai középkorig származó arany- és ezüstkincsekből rendezett új, időszaki kiállítást.  Tovább »
Újabb kincsek a Déri Múzeumban

Újabb kincsek a Déri Múzeumban

„Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából” címmel nyílik kiállítás július 12-én a Déri Múzeumban. Emiatt július 11-én a múzeum zárva lesz, ám másnap, július 12-én a szokott nyitvatartási időben, 10-től 18 óráig minden érdeklődőt szeretettel várunk. A hihetetlenül szép és értékes, több mint ezer darabból álló tárlat október 15-ig látogatható.