Déri Múzeum

Hírek

Bronzkori fazekasság a XXI. században

Bronzkori fazekasság a XXI. században

Izgalmas nemzetközi program résztvevője lesz a debreceni Déri Múzeum, Spanyolország, Hollandia, Németország és Szerbia partnereként. Az öt európai ország nyolc intézményének együttműködésével létrejövő CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) célja, hogy az európai bronzkori kerámiaművességből nyert inspirációkkal segítse a modern kori kézművesség újjáélesztését. Tovább »
Múzeumok Éjszakája 2018

Múzeumok Éjszakája 2018

A hűvös idő és a foci VB izgalmai sem tartották vissza látogatóinkat. A Déri Múzeum, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza valamint a MODEM-ben az Antal-Lusztig kiállítás is számos érdeklődőt vonzott.
Ezerszínű éjszaka

Ezerszínű éjszaka

Újra számosan fognak össze Debrecenben, hogy 2018-ban is elvarázsolják a Múzeumok Éjszakájának látogatóit. Így a Városháza, a Déri Múzeum és tagintézményei: a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza, a Debreceni Református Kollégium, a Nagytemplom, Tovább »
Mesés (B)irodalom

Mesés (B)irodalom

Tv Maci, Mazsola, Kukoriék, Frakk és Mirr-Murr, A legkisebb ugrifüles, Süsü...Megnyitotta kapuit a Debreceni Irodalom Házában a Déri Múzeum új időszaki kiállítása. A bájos mesefigurák mellett izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozások várják a családokat, ám a látogatók a gyermek- és ifjúsági irodalom témakörében alkotó szerzők műveivel, Tovább »
Könyvheti újdonság

Könyvheti újdonság

A debreceni programok sorában Bakó Endre: Vendégjárás Árkádiában A 20. századi magyar irodalom és Debrecen című kötetét is megismerhette a közönség. A szerzővel Lakner Lajos irodalomtörténész (Déri Múzeum) és Kerekes-Bíró Éva irodalmi muzeológus (Déri Múzeum), a kötet szerkesztői beszélgettek.
Kóc Gerzson meséi

Kóc Gerzson meséi

Az idei debreceni könyvhéten találkozhattak az érdeklődők az Egy bábu kalandjai - Pinczési Judit: Kóc Gerzson címet viselő könyvével is. Grela Alexandra illusztrátorral és Kónya Ábel grafikusművésszel Lakner Lajos irodalomtörténész (Déri Múzeum), a kötet szerkesztője beszélgetett az eseménysorozat helyszínén.
Szépségdíj

Szépségdíj

A Déri Múzeum Tar Sándor Tájékoztató c. könyve nyerte a díjat a Szép Magyar Könyv 2017 verseny Szépirodalmi és ifjúsági könyvek kategóriájában. A könyv szerkesztője és koncepciójának megalkotója Lakner Lajos, tipográfusa és grafikai tervezője Vízvárdi András. A nyomdai munkálatokat a debreceni Kapitális Nyomda végezte.
Elővételben kapható

Elővételben kapható

A Múzeumok Éjszakájának idei, debreceni eseményeire június 5-től vásárolhatók elővéteben karszalagok a Déri Múzeum, valamint a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza jegypénztáraiban.