Déri Múzeum

Hírek

Anyanyelvünk ünnepe

Anyanyelvünk ünnepe

Az Országgyűlés 2011-ben – az Anyanyelvápolók Szövetségének javaslatára - november 13-át a magyar nyelv napjává nyilvánította. Városunkban idén is a Debreceni Művelődési Központ szervezi az ünnepi programsorozatot, amelyhez több intézmény, szervezet is kapcsolódott. Tovább »
Egerbe látogatnak, majd Debrecenben tovább maradnak

Egerbe látogatnak, majd Debrecenben tovább maradnak

Rejtő Jenő, Piszkos Fred, Csülök, Fülig Jimmy és Vanek úr november 7-9-ig az egri Eszterházy Károly Egyetem meghívottjai lesznek. Így sajnálatos módon ez időben nem tudnak vendégeket fogadni városunkban. Ám kárpótlás gyanánt  Tovább »
„Hadak útján

„Hadak útján"

A népvándorláskor fiatal kutatóinak  XXVII. konferenciája  2017. október 27–28-án várja az érdeklődőket a Déri Múzeumban. Program: Tovább »
Rendkívüli nyitva tartás a Déri Múzeumban és tagintézményeiben

Rendkívüli nyitva tartás a Déri Múzeumban és tagintézményeiben

Október 23-án, hétfőn zárva tart a Déri Múzeum. A nemzeti ünnepre tekintettel ezért október 22-én, vasárnap 10 órától 18 óráig ingyenesen járhatják be a kiállításokat a látogatók a Déri Múzeumban, a Modemben, valamint a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Házában, és rendhagyó módon nem a hét utolsó vasárnapján. Tovább »
Novemberben nyomozunk tovább!

Novemberben nyomozunk tovább!

A Déri Múzeum következő Sherlock-napja éppen nemzeti ünnepünk idejére, október 23-ra esne, így tehetséges nyomozóinkkal ebben a hónapban nem találkozunk. Novemberben azonban ismét várjuk a rejtélyek kedvelőit.
Nemzetközi együttműködés

Nemzetközi együttműködés

II. Margit dán királynő nyitotta meg az aarhus-i Moesgaard Museum- ban október 9-én a múzeum új, középkori tárlatát. A megnyitót  megelőzően Mads Kähler Holst igazgató 45 fős díszebédet adott a  királynő tiszteletére, ahová meghívta Angi Jánost, a Déri  Múzeum igazgatóját és Dani János igazgatóhelyettest is. A Déri  Múzeum előző nap együttműködési szerződést is aláírt a  Moesgaard Museum-mal.
Iskola és múzeum

Iskola és múzeum

Szakmai továbbképzésre várta szeptember végén a Debrecen általános és középiskoláiban tanító pedagógusokat a Déri Múzeum. A résztvevők három helyszínen - a Déri Múzeumban, a Debreceni Irodalom Házában és a MODEM-ben - hallgathattak előadásokat.  Tovább »
Ady Endre Debrecenje a Debreceni Irodalom Házában

Ady Endre Debrecenje a Debreceni Irodalom Házában

Zsúfolásig megtelt a Debreceni Irodalom Háza. Minden eddiginél többen, közel százan voltak kíváncsiak Papp József helytörténet-kutató legutóbbi, vetített képes előadására.