Déri Múzeum

Hírek

Farkas a múzeumban

Farkas a múzeumban

Mónus József többszörös világrekorder távlövő íjász látogatott Debrecenbe. A Fehér farkas a Déri Múzeum tematikus napjára érkezett. A Kagán lovasa című régészeti kiállításhoz kapcsolódó eseményt a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjaként láthatta a közönség. Tovább »
A Kagán lovasa megérkezett

A Kagán lovasa megérkezett

Hetedik századi avar páncélos lovas kel életre a Déri Múzeum új kiállításán. A régészek 2016 nyarán bukkantak rá egy tízéves, egykor a 7. század közepén élt kislány maradványaira az M35-ös autópálya megelőző feltárásakor. Danutának keresztelték el a leánykát, akit annak idején aranyveretes pártában temettek el. Szeptemberben tőle csupán hét méterre újabb gazdag, pártás sírt tártak fel, benne egy, Tovább »
 A Hónap érme - 2019 október

A Hónap érme - 2019 október

Életüket adták a szabadságért - Az 1848–49-es szabadságharc egyik utolsó ütközete Debrecen térségében zajlott 1849. augusztus 2-án. A magyar honvédség I. hadtestét Nagysándor József honvéd vezérőrnagy vezette, ám a csatában végül az orosz sereg nyomasztó létszámfölénye győzött.  Tovább »
Az Apostoli Szentszék követe a Déri Múzeumban

Az Apostoli Szentszék követe a Déri Múzeumban

Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa tett látogatást a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében. A szentszéki követet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök fogadta. Michael August Blume érsek a Déri Múzeumba is ellátogatott, ahol fényjáték kíséretében tekintette meg Munkácsy Mihály Tovább »
Óriási siker Berlinben

Óriási siker Berlinben

Az ecsettől a kameráig. Moholy-Nagy László és magyar kortársainak művei a debreceni Antal-Lusztig-gyűjteményből címmel Berlinben, a Collegium Hungaricum épületében mintegy 150 szakmabeli érdeklődő előtt nyílt meg szeptember 12-én a Déri Múzeum kiállítása Antal Péter gyűjteményéből. A tárlatot Nagy T. Katalin kurátor irányításával a Déri  Tovább »
Érzé(KI)állítás

Érzé(KI)állítás

Világ > Kiállítás > Érzékelés > Élmény címmel rendez konferenciát november 7-8-án  a Déri Múzeum.található a konferenciáról: Tovább »
Az ecsettől a kameráig

Az ecsettől a kameráig

A Déri Múzeum szervezésében, a Bauhaus 100. évfordulója kapcsán Moholy-Nagy László és magyar kortársainak műveit mutatják be a német fővárosban. Az érdeklődők szeptember 12. és október 18. között láthatják majd a tárlatot a Collegium Hungaricumban.  
Diplomaták a Dériben

Diplomaták a Dériben

Őexc. Kuni Sato japán, és Őexc. Joanna Azzi libanoni nagykövet asszony látogatott el a napokban a Déri Múzeumba. A vendégek megtekintették a közelmúltban megnyílt Munkácsy MÁS/KÉP(P) című időszaki kiállítást, valamint a festőfejedelem monumentális Trilógiáját. Tovább »