Déri Múzeum

Hírek

Közlemény - Korona vírus

Közlemény - Korona vírus

A magyar kormány veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus járvány miatt, és a mai naptól, március 12-től megtiltotta a 100 főnél nagyobb látogatottságú beltéri és 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvények megtartását. Figyelembe véve a kormány döntését, a látogatók érdekeit és a közegészségügyi szempontokat, a következő  Tovább »
HOBO 75

HOBO 75

Koncertek, színházi előadások, könyv- és CD-megjelenés is emlékezetessé teszi HOBO 75. születésnapját. Az előadó hamarosan országos és erdélyi turnéra indul, amely március 20-án Debrecenben kezdődik. Még e jeles dátumot megelőzően Földes László közönségtalálkozón vett részt a Déri Múzeumban.  Tovább »
A Hónap érme - 2020. március

A Hónap érme - 2020. március

Debreceni kisdiákból Főméltóságú Kormányzó Úr A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója mellett az 1920-as esztendő más nevezetes eseményekkel is gazdagította történelmünket. Többek között a 20. századi magyar história meghatározó, és máig nagyon megosztó alakja ekkor érte el pályájának csúcsát:  Tovább »
Debrecenben Izrael Állam új magyarországi nagykövete

Debrecenben Izrael Állam új magyarországi nagykövete

Yacov Hadas-Handelsman úr szerdán a Déri Múzeumban is látogatást tett. Elsőként dr. Angi János, az intézmény igazgatója köszöntötte a  diplomatát, aki későbbmegtekintette a Munkácsy-trilógiát, valamint A Kagán lovasa című régészeti kiállítást is.
A Hónap érme - 2020 február

A Hónap érme - 2020 február

„Dicsően országlott erdélyi fejedelem I. Rákóczi György ajándékozott a kálvinista Rómának egy óriási harangot, mely több volt száz mázsánál, körül szép bibliai mondatokkal átfonva, s az öblén a fejedelmi címerrel és a Rákóczi jelmondattal: »Non est currentis, neque volentis; sed miserentis Dei«, – Nem a siető, nem az akaró nyer, hanem akin az Isten könyörül.” Tovább »
A lehetőség

A lehetőség

Tar Sándor A lehetőség című szociográfiája alapján készült hangjáték pályázati segítséggel a Déri Múzeum kiadványaként. A CD-ROM-on Bezerédi Zoltán, Elek Ferenc, Epres Attila, Gubík Ági, Kovács Lehel, Kristán Attila, Orosz Ákos, Szatory Dávid, Szűcs Nelli és Trill Zsolt előadásában szólalnak meg az író gondolatai. A hanghordozó bemutatója 2020. január 24-én 18 órától kezdődik a múzeum Dísztermében. Tovább »
Látogatható a múzeum

Látogatható a múzeum

Felhívjuk Látogatóink szíves figyelmét, hogy a Déri Múzeum a tér felújítási munkálatai idején is akadálytalanul látogatható.
A Hónap érméi - december 2019

A Hónap érméi - december 2019

Ünnepeink mellett a december a számvetés, az elmélkedés hónapja is. Ennek jegyében a Déri Múzeum Numizmatikai Gyűjteménye most visszatekint az elmúlt évek műtárgy-publikációira, és azokat új köntösben, új felületen mutatja meg a múzeum látogatóinak. Aki szívesen rácsodálkozna az elmúlt évszázadok éremművészetére, most otthonában is megteheti, hiszen a MuseuMap portálon (www. http://www.museumap.hu/) a Déri Múzeumból több mint 100 műtárgy kapott helyet a kereshető katalógusban. Tovább »