Déri Múzeum

Hírek

A lehetőség

A lehetőség

Tar Sándor A lehetőség című szociográfiája alapján készült hangjáték pályázati segítséggel a Déri Múzeum kiadványaként. A CD-ROM-on Bezerédi Zoltán, Elek Ferenc, Epres Attila, Gubík Ági, Kovács Lehel, Kristán Attila, Orosz Ákos, Szatory Dávid, Szűcs Nelli és Trill Zsolt előadásában szólalnak meg az író gondolatai. A hanghordozó bemutatója 2020. január 24-én 18 órától kezdődik a múzeum Dísztermében. Tovább »
Látogatható a múzeum

Látogatható a múzeum

Felhívjuk Látogatóink szíves figyelmét, hogy a Déri Múzeum a tér felújítási munkálatai idején is akadálytalanul látogatható.
A Hónap érméi - december 2019

A Hónap érméi - december 2019

Ünnepeink mellett a december a számvetés, az elmélkedés hónapja is. Ennek jegyében a Déri Múzeum Numizmatikai Gyűjteménye most visszatekint az elmúlt évek műtárgy-publikációira, és azokat új köntösben, új felületen mutatja meg a múzeum látogatóinak. Aki szívesen rácsodálkozna az elmúlt évszázadok éremművészetére, most otthonában is megteheti, hiszen a MuseuMap portálon (www. http://www.museumap.hu/) a Déri Múzeumból több mint 100 műtárgy kapott helyet a kereshető katalógusban. Tovább »
CRAFTER nap

CRAFTER nap

Már egy héttel korábban „bronzból” volt a vasárnap a Déri Múzeumban, ahol a CRAFTER – Európai kézművesség a bronzkorban és ma című nemzetközi kiállítás ezúttal Családi Napra várta a látogatókat.Amíg a szülők a tárlatban gyönyörködtek, a bronzkorban élő állatok agyagmását régész és restaurátor segítségével készíthették el a gyerekek.  Tovább »
A legszebb borok a múzeumban

A legszebb borok a múzeumban

Nyolcadik alkalommal várta Kelet-Magyarország egyik legszínvonalasabb boros rendezvénye hétvégén az érdeklődőket. A Debreceni Bormustrának - amely iránt óriási volt az érdeklődés - ezúttal is a Déri Múzeum adott otthont. 
A látás forradalma Rómában

A látás forradalma Rómában

Moholy-Nagy László és magyar kortársai művészetét bemutató kiállítás nyílt a debreceni Antal-Lusztig-gyűjteményből a római Modern Művészetek Galériájában. Az intézmény és a Déri Múzeum szervezésében, a Római Magyar Akadémia közreműködésével megvalósuló kiállítás sajtóbemutatójára a római kulturális intézmények főintendánsa, Maria Vittoria Marini Clarelli is ellátogatott.  Tovább »
A Cívis Város régészeti öröksége

A Cívis Város régészeti öröksége

Nyolcezer év történelméről mesél a látogatóknak a Déri Múzeum új előadássorozata. A november végén útjára indított találkozókon a „Cívis Város régészeti öröksége” címmel Debrecen és a közigazgatásilag hozzá tartozó területeken előkerült leletek alapján tanulmányozhatjuk múltunkat. Tovább »
Ünnepi óra a múzeumban

Ünnepi óra a múzeumban

Éppen öt esztendeje annak, hogy az Ady Endre Gimnázium Olvass többet!határtalanul-magyarul című olvasásnépszerűsítő vetélkedőjének egyik találkozója „beköltözött” a Debreceni Irodalom Házába. Az elmúlt években egyre több iskola számos diákja vett részt a verseny két fordulója között a Déri Múzeum tagintézményében rendezett rendhagyó Tovább »