Déri Múzeum

Hírek

Cívis Álom

Cívis Álom

Több száz diák jelentkezett arra a háromfordulós középiskolai várostörténeti vetélkedőre, amelyet a Debreceni Tankerületi Központ hirdetett meg. A verseny társszervezője a Déri Múzeum. A megmérettetés célja, hogy a diákok minél többet tudjanak meg Debrecenről: történelméről, művészetéről, irodalmáról és az egykori Tovább »
A hajdúvárosok is elbúcsúztatták a lobogót

A hajdúvárosok is elbúcsúztatták a lobogót

A hajdúvárosok vezetőinek részvételével vett búcsút Debrecen és a Déri Múzeum a Bocskai-zászlótól. A fejedelem hadi lobogóját február 4-én láthatta utoljára a közönség, ám A hit megtartó ereje – az Erdélyi fejedelemség és Debrecen című kiállítás március 31-ig sok más csodával is várja még a látogatókat. 
A Déri Múzeumban adták a Magyar Bor Nagydíjakat

A Déri Múzeumban adták a Magyar Bor Nagydíjakat

Ismét Debrecenben rendezték meg a Magyar Bor Nagydíjainak átadásával egybekötött "SUPER 12" kóstolót, amelyet a Magyar Borszakírók Köre, a Debreceni Borbarátok Társasága és a Debreceni Borozó című folyóirat szervez. Tovább »
Búcsú a zászlótól

Búcsú a zászlótól

A hit megtartó ereje – Az Erdélyi Fejedelemség és Debrecen című időszaki kiállítás egyik ékessége Bocskai István fejedelem hadi lobogója. Ebből a korszakból szinte egyedüli darabként maradt meg épségben ez a  Tovább »
Az ország legszebb borai a múzeumban

Az ország legszebb borai a múzeumban

A Magyar Borszakírók Köre által alapított Super 12 - Magyar Bor Nagydíj díjazottjai a debreceni Déri Múzeumban 2018. január 27-én, szombaton 15 órakor kezdődő borbemutatóval egybekötött díjátadó gálán vehetik át okleveleiket. A rendezvény szervezői a Magyar Borszakírók Köre, a Debreceni Borozó magazin és a Debreceni Borbarátok Társasága. Tovább »

"Szilágyi Örzsébet E-mailjét megírta..."

Lackfi János költő szubjektív tárlatvezetésére több százan érdeklődő érkezett. A költő a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan találkozott a közönséggel a Déri Múzeum Arany János-emlékkiállításában, a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében.
A Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napján

„De lelkem Isten megnyitá”– a köztünk élő Arany János címmel látható a Déri Múzeum emlékkiállítása a Kölcsey Központ Bényi Árpád-termében. A Magyar Kultúra Napján 10 órától 17 óráig rendhagyó tárlatvezetésekkel várta az általános és középiskolás diákokat a kiállítás kurátora, Kerekesné Bíró Éva, valamint Gábor-Tóth Ildikó magyartanár, Holló Boglárka,  Tovább »
Tar Sándor könyvbemutató

Tar Sándor könyvbemutató

Újra megjelent Tar Sándor Tájékoztató című írása korabeli dokumentumokkal és fotókkal kiegészítve. A kiadványt Lakner Lajos a Déri Múzeum irodalomtörténésze szerkesztette. A szöveg értelmezéséhez Bartha Eszter, Deczki Sarolta, Kálai Sándor és Lakner Lajos tanulmányai nyújtanak bevezetést. Tovább »