Déri Múzeum

Hírek

Újraindulnak a fényjátékok

Újraindulnak a fényjátékok

A bibliai témájú és a zenekísérettel egybekötött különleges tárlatvezetések a Déri Múzeum Munkácsy Termében 2017. augusztus 24-től várják az érdeklődőket. A különleges programok célja a Trilógia darabjainak újabb értelmezése a fénytechnika alkalmazásával.  Tovább »
Debrecen rekordot döntött

Debrecen rekordot döntött

Országszerte 403 ezer látogatót regisztráltak az idén június 24-én megtartott Múzeumok éjszakája programjain. Két évvel ezelőtt mérték a legmagasabb látogatószámot, akkor 420 ezer embert vonzott a Múzeumok éjszakája, a második legmagasabb látogatottságot pedig idén érte el a rendezvénysorozat - mondta  a kultúráért felelős államtitkár. Tovább »
„Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából”

„Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából”

A Déri Múzeum a bukaresti Román Nemzeti Történeti Múzeum szervezésében a Románia területén a 19–20. században előkerült, az őskortól a korai középkorig származó arany- és ezüstkincsekből rendezett új, időszaki kiállítást.  Tovább »
Újabb kincsek a Déri Múzeumban

Újabb kincsek a Déri Múzeumban

„Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából” címmel nyílik kiállítás július 12-én a Déri Múzeumban. Emiatt július 11-én a múzeum zárva lesz, ám másnap, július 12-én a szokott nyitvatartási időben, 10-től 18 óráig minden érdeklődőt szeretettel várunk. A hihetetlenül szép és értékes, több mint ezer darabból álló tárlat október 15-ig látogatható.
Zárva lesz a múzeum

Zárva lesz a múzeum

Július 1-jén, szombaton – a történelmi kiállítás bontása miatt – a Déri Múzeum zárva tart. A kellemetlenségért látogatóink szíves türelmét és megértését kérjük. Június 30-ig azonban még kedvezményesen megtekinthetik a Múzeumok Éjszakájának legfőbb látványosságait, Munkácsy Krisztus-trilógiáját valamint a történelmi relikviákat délelőtt 10-től18 óráig. A múzeum július 2-án, vasárnap ismét a szokott nyitvatartási rend szerint látogatható.
Tisztelt Látogatók!

Tisztelt Látogatók!

A Déri Múzeum Munkácsy terme 2017. június 22-én, csütörtökön zárva tart, így a múzeum többi gyűjteménye ezen a napon kedvezményesen tekinthető meg. A felnőttek 1000, a gyerekek 500, míg a családok 2300 forintért válthatnak jegyeket.  
Jogar és Trilógia

Jogar és Trilógia

A Múzeumok Éjszakáján, június 24-én lekerül a lepel a Golgotáról, jelentette be a Déri Múzeumban tartott sajtótájékoztatóján Papp László polgármester. Debrecen, mint az idei esztendő rendezvénysorozatának „fővárosa”, nem pusztán történelmi szenzációval – Bocskai István fejedelmi buzogányának bemutatásával – várja az érdeklődőket. Tovább »
Déri-kiadvány a Könyvhéten

Déri-kiadvány a Könyvhéten

A 88. Ünnepi Könyvhétre jelent meg újra Tar Sándor Tájékoztató című írása korabeli dokumentumokkal és fotókkal kiegészítve. A kiadványt Lakner Lajos a Déri Múzeum irodalomtörténésze szerkesztette. A szöveg értelmezéséhez Bartha Eszter, Deczki Sarolta, Kálai Sándor és Lakner Lajos tanulmányai nyújtanak bevezetést. Tovább »