Déri Múzeum

Hírek

Debrecenben Izrael Állam új magyarországi nagykövete

Debrecenben Izrael Állam új magyarországi nagykövete

Yacov Hadas-Handelsman úr szerdán a Déri Múzeumban is látogatást tett. Elsőként dr. Angi János, az intézmény igazgatója köszöntötte a  diplomatát, aki későbbmegtekintette a Munkácsy-trilógiát, valamint A Kagán lovasa című régészeti kiállítást is.
A Hónap érme - 2020 február

A Hónap érme - 2020 február

„Dicsően országlott erdélyi fejedelem I. Rákóczi György ajándékozott a kálvinista Rómának egy óriási harangot, mely több volt száz mázsánál, körül szép bibliai mondatokkal átfonva, s az öblén a fejedelmi címerrel és a Rákóczi jelmondattal: »Non est currentis, neque volentis; sed miserentis Dei«, – Nem a siető, nem az akaró nyer, hanem akin az Isten könyörül.” Tovább »
A lehetőség

A lehetőség

Tar Sándor A lehetőség című szociográfiája alapján készült hangjáték pályázati segítséggel a Déri Múzeum kiadványaként. A CD-ROM-on Bezerédi Zoltán, Elek Ferenc, Epres Attila, Gubík Ági, Kovács Lehel, Kristán Attila, Orosz Ákos, Szatory Dávid, Szűcs Nelli és Trill Zsolt előadásában szólalnak meg az író gondolatai. A hanghordozó bemutatója 2020. január 24-én 18 órától kezdődik a múzeum Dísztermében. Tovább »
Látogatható a múzeum

Látogatható a múzeum

Felhívjuk Látogatóink szíves figyelmét, hogy a Déri Múzeum a tér felújítási munkálatai idején is akadálytalanul látogatható.
A Hónap érméi - december 2019

A Hónap érméi - december 2019

Ünnepeink mellett a december a számvetés, az elmélkedés hónapja is. Ennek jegyében a Déri Múzeum Numizmatikai Gyűjteménye most visszatekint az elmúlt évek műtárgy-publikációira, és azokat új köntösben, új felületen mutatja meg a múzeum látogatóinak. Aki szívesen rácsodálkozna az elmúlt évszázadok éremművészetére, most otthonában is megteheti, hiszen a MuseuMap portálon (www. http://www.museumap.hu/) a Déri Múzeumból több mint 100 műtárgy kapott helyet a kereshető katalógusban. Tovább »
CRAFTER nap

CRAFTER nap

Már egy héttel korábban „bronzból” volt a vasárnap a Déri Múzeumban, ahol a CRAFTER – Európai kézművesség a bronzkorban és ma című nemzetközi kiállítás ezúttal Családi Napra várta a látogatókat.Amíg a szülők a tárlatban gyönyörködtek, a bronzkorban élő állatok agyagmását régész és restaurátor segítségével készíthették el a gyerekek.  Tovább »
A legszebb borok a múzeumban

A legszebb borok a múzeumban

Nyolcadik alkalommal várta Kelet-Magyarország egyik legszínvonalasabb boros rendezvénye hétvégén az érdeklődőket. A Debreceni Bormustrának - amely iránt óriási volt az érdeklődés - ezúttal is a Déri Múzeum adott otthont. 
A látás forradalma Rómában

A látás forradalma Rómában

Moholy-Nagy László és magyar kortársai művészetét bemutató kiállítás nyílt a debreceni Antal-Lusztig-gyűjteményből a római Modern Művészetek Galériájában. Az intézmény és a Déri Múzeum szervezésében, a Római Magyar Akadémia közreműködésével megvalósuló kiállítás sajtóbemutatójára a római kulturális intézmények főintendánsa, Maria Vittoria Marini Clarelli is ellátogatott.  Tovább »