Déri Múzeum

Hírek

Piszkos Fred világgá megy!

Piszkos Fred világgá megy!

A Collegium Hungaricum meghívására két héten át lesz látható Bécsben a Debreceni Irodalom Házában tavaly óriási sikerrel bemutatott Rejtő Jenő kiállítás. A debreceni tárlat a nagy múltú intézményben egy emlékestet „vesz körül” amelyet Rejtő Jenő halálának 75. évfordulója alkalmából rendeznek az osztrák fővárosban, szeptember 10-én. A program során a Collegium Hungaricum nagytermében  Tovább »
Párhuzamosok a Dériben

Párhuzamosok a Dériben

Párhuzamosok találkozása - A magyar népi kerámia emlékei két magángyűjteményben címmel nyílt új időszaki kiállítás a Déri Múzeumban.Bár az iskolában azt tanultuk, hogy a párhuzamosok nem találkoznak, az életben mégis vannak olyan helyzetek, amikor a párhuzamosan futó pályák, törekvések valahol, valamilyen formában Tovább »
A Déri Múzeum volt a legnépszerűbb

A Déri Múzeum volt a legnépszerűbb

Rekordot döntött a látogatók száma a Múzeumok Éjszakája rendezvényein, országszerte összesen 422 ezer látogatót regisztráltak. A legnépszerűbb intézmény Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum volt, vidéken pedig a debreceni Déri Múzeumba látogattak el a legtöbben.  Tovább »
A legédesebb fesztivál

A legédesebb fesztivál

Gyerekkoncertek és előadások, kézműves foglalkozások, mézeskalácsból készült finomságok és vásári forgatag is várta az idei Debreceni Mézeskalácsos Napok vendégeit. A Déri Múzeum előtti színpad ebben az esztendőben mindkét napon a Bartók Béla XXVIII. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál bemutatóinak is otthont adott.
Bronzkori fazekasság a XXI. században

Bronzkori fazekasság a XXI. században

Izgalmas nemzetközi program résztvevője lesz a debreceni Déri Múzeum, Spanyolország, Hollandia, Németország és Szerbia partnereként. Az öt európai ország nyolc intézményének együttműködésével létrejövő CRAFTER (Crafting Europe in the Bronze Age and Today) célja, hogy az európai bronzkori kerámiaművességből nyert inspirációkkal segítse a modern kori kézművesség újjáélesztését. Tovább »
Múzeumok Éjszakája 2018

Múzeumok Éjszakája 2018

A hűvös idő és a foci VB izgalmai sem tartották vissza látogatóinkat. A Déri Múzeum, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza valamint a MODEM-ben az Antal-Lusztig kiállítás is számos érdeklődőt vonzott.
Ezerszínű éjszaka

Ezerszínű éjszaka

Újra számosan fognak össze Debrecenben, hogy 2018-ban is elvarázsolják a Múzeumok Éjszakájának látogatóit. Így a Városháza, a Déri Múzeum és tagintézményei: a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza, a Debreceni Református Kollégium, a Nagytemplom, Tovább »
Mesés (B)irodalom

Mesés (B)irodalom

Tv Maci, Mazsola, Kukoriék, Frakk és Mirr-Murr, A legkisebb ugrifüles, Süsü...Megnyitotta kapuit a Debreceni Irodalom Házában a Déri Múzeum új időszaki kiállítása. A bájos mesefigurák mellett izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozások várják a családokat, ám a látogatók a gyermek- és ifjúsági irodalom témakörében alkotó szerzők műveivel, Tovább »